Η ελληνική εταιρεία Αεροδιαστημικής Inasco Hellas έχει αναλάβει τον δικό της ξεχωριστό και σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή διαστημική αποστολή JUICE (Jupiter Icy Moon Explorer) με προορισμό τον πλανήτη Δία.

Η διαστημική αποστολή είναι η πρώτη μεγάλου μεγέθους της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας στο πρόγραμμα Cosmic Vision 2015-2025.

Η Inasco Hellas έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του μηχανικού μοντέλου του διαστημικού οχήματος JUICE που ουσιαστικά είναι το ακριβές αντίγραφο του τελικού διαστημικού οχήματος (Flight Model) που θα σταλεί στον Δία.

Επίσης, στο πλαίσιο της αποστολής JUICE, η Inasco Hellas είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των απαραίτητων διατάξεων μηχανικής υποστήριξης εδάφους για τον μηχανισμό ανύψωσης, τον μηχανισμό περιστροφής του SEMS, καθώς και το ειδικό container μεταφοράς του.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Airbus, που είναι ο κύριος ανάδοχος του Διαστημικού Προγράμματος της ESA, JUICE, το διαστημικό όχημα θα απογειωθεί το 2022 από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, με τον εκτοξευτήρα Arianne 5 και θα φτάσει στον Δία το 2029. Η Inasco Hellas ανέλαβε το προαναφερόμενο έργο από την Airbus έπειτα από πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που είχε διάρκεια περίπου δύο ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here