Την πώληση της συμμετοχής της, η οποία φθάνει στο 65% στις εταιρείες Cardlink και Cardilink One έναντι συνολικού ποσού 93 εκατ. ευρώ, στον γαλλικό όμιλο Worldline, δημοσιοποίησε η εταιρεία Quest, με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. Η ελληνική εταιρεία θα εισπράξει περί των 93 εκατ. ευρώ, ενώ προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή θα πρέπει να εγκριθεί από την ΤτΕ και την Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου.
Προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση θα πρέπει να λάβει την έγκριση τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου. 

Στην ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται ότι «η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι το βράδυ της 27ης Μάϊου 2021 υπεγράφη συμφωνία με τη Γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink A.E. και Cardlink One Α.Ε. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου. 

Η Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών. 

Υπό αυτές τις συνθήκες ο όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου € 93 εκατ. σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών. 

Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς «stakeholders» τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την πώληση διαφόρων συμμετοχών της. Ο σύμβουλος της Quest για την εν λόγω συναλλαγή ήταν η Deutsche Bank AG»».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here