Οριστική θεωρείται η συμφωνία της ‘Καλλιμάνης’ με την Dardanel Önentaş DARDL.IS, η οποία -ύστερα από συμφωνία με τις τράπεζες- αναλαμβάνει χρέος 62,3 εκατ. ευρώ με σημαντικό «κούρεμα».

Υπενθυμίζουμε ότι η Dardanel είχε δείξει το ενδιαφέρον της για την Καλλιμάνης πριν από περίπου δυο χρόνια. Η Dardanel είναι η πρώτη μεταποιητική βιομηχανία παραγωγός κονσερβοποιημένων ψαριών στην Τουρκία, με δραστηριότητα από το 1984, εισηγμένη σήμερα στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση τότε της ‘Καλλιμάνης’ είχαν εκφράσει το επενδυτικό fund SME Remedium Cap, η βουλγαρική Impala καθώς κι ένα ακόμη fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τελικά, η εταιρεία θα περάσει σε “τουρκικά χέρια” ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται πως θα εξαγοραστεί μέσω της Dardanel Greece SA. Η τουρκική εταιρεία φέρεται να έκανε βελτιωμένη πρόταση για την εξαγορά της εταιρείας που βρίσκεται σε αρκετά άσχημη οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια, έχοντας πλέον μόνη διέξοδο την υπαγωγή της στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Η Καλλιμάνης “γονάτισε” όταν το 2016 δάνεια ύψους 40 εκατ. χτύπησαν “κόκκινο” και οι τράπεζες διέκοψαν την χρηματοδότηση τους. Η Κωνσταντίνα Καλλιμάνη αναζήτησε  διέξοδο είτε μέσω της Pillarstone είτε μέσω της συνεργασίας της με την ΕΛΓΕΚΑ, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here