Ο Εκκαθαριστής της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) δημοσίευσε σήμερα στον Τύπο τις προσκλήσεις συμμετοχής υποψηφίων επενδυτών στη διαδικασία Δημόσιων Πλειοδοτικών Διαγωνισμών για την εκποίηση, με ελεύθερη διαπραγμάτευση, των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Η διαδικασία εξελίσσεται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε η Κυβέρνηση όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.

«Το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να εργάζεται με μεθοδικότητα και στοχοπροσήλωση για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, τα οποία επί μακρόν είχαν εγκαταλειφθεί» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο διαγωνισμός για την πώληση της ΕΛΒΟ

Στόχος του διαγωνισμού για την πώληση της ΕΛΒΟ είναι η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί με διαδικασίες εξπρές, ώστε στα τέλη Μαρτίου να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Στα τέλη του 2018 είχε προηγηθεί μια πρόσκληση ενδιαφέροντος, στην οποία ανταποκρίθηκαν τέσσερις εταιρείες. Οι δύο εξ αυτών είχαν συμμετάσχει και σε διαγωνιστικές διαδικασίες που έγιναν κατά το παρελθόν, αλλά κηρύχτηκαν άγονες. Πρόκειται για τη γερμανική Krauss-Maffei Wegmann (που πλέον συμπράττει με τον γαλλικό κολοσσό Nexter) και τη νοτιοαφρικανική Paramount.

Σε αυτούς ήρθαν να προστεθούν η Excalibur Army από την Τσεχία και η Mubadala από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όσες εταιρείες ενδιαφέρονται θα πρέπει σε διάστημα 25 ημερών να καταθέσουν δύο φακέλους, έναν με τα νομιμοποιητικά έγγραφα και το business plan και έναν με την οικονομική προσφορά και την εγγυητική επιστολή. Η επιτροπή που θα εξετάσει τους φακέλους θα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της εντός δεκαημέρου.

Σε περίπτωση που και ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός κηρυχτεί άγονος, η ΕΛΒΟ, η οποία επί τέσσερα χρόνια βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, θα οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο και τμηματική πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here