Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Με προσεκτικές κινήσεις –που έχουν στο επίκεντρο την θυγατρική πρωτασφαλιστική Ergo- ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός Munich Re μειώνει την παρουσία του στην αγορά της Ρωσίας: Οπως έγινε γνωστό την Τρίτη, η Ergo συμφώνησε να πουλήσει την μονάδα ασφαλίσεων περιουσίας-ατυχημάτων στην ρωσική Reso-Garantia, έναντι τιμήματος που δεν έγινε γνωστό.

Η θυγατρική της Ergo στη Ρωσία εμφάνισε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 103,4 εκατ. ευρώ το 2017 και κατατάσσεται ως η 17η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων στη χώρα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Reso-Garantia θα αποκτήσει το χαρτοφυλάκιο κινδύνων της ρωσικής μονάδας της Ergo, το  προσωπικό  και τα συστήματα πληροφορικής, αποκτώντας έτσι τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας. Η μεταβίβαση της μονάδας τελεί υπό τον έλεγχο των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

«Στο πρόσωπο της Reso-Garantia βρήκαμε έναν επενδυτή με εντυπωσιακά διαπιστευτήρια στη ρωσική ασφαλιστική αγορά», δήλωσε ο Alexander Ankel, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της Ergo International. “Διαθέτοντας ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στη Ρωσία, με πάνω από 900 υποκαταστήματα και σημεία πωλήσεω, η Reso-Garantia βρίσκεται σε εξαιρετική θέση να εξυπηρετήσει εκατοντάδες πελάτες με εξατομικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα». 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, η Munich Re «απαλλάχθηκε» και από την ρωσική μονάδα ασφαλειών ζωής της Ergo, η οποία κατέληξε στην Rosgosstrakh, με έδρα τη Μόσχα.  To γραφείο αντιπροσώπευσης της Munich Re στη Ρωσία έκλεισε το 2015. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here