Τα ζητήματα του εμπορίου θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας στις αρχές Ιανουαρίου.

H αμερικανική αντιπροσωπεία, υπό τον Αμερικανό αναπληρωτή αντιπρόσωπο Τζέφρι Γκέρις, θα ταξιδέψει στο Πεκίνο στις 7 Ιανουαρίου.

Οι συνομιλίες αυτές θα είναι οι πρώτες μετά τη συνάντηση που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του Σι στο περιθώριο της Συνόδου της G-20 στην Αργεντινή, όπου ανακοινώθηκε μια “ανακωχή” στον εμπορικό πόλεμο των δύο χωρών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να διεξάγουν συνομιλίες τον επόμενο μήνα, ωστόσο δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η προγραμματιζόμενη συνάντηση έρχεται να προστεθεί στις ενδείξεις ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κάνουν πρόοδο προς την κατεύθυνση της μείωσης των εμπορικών εντάσεων.

Το Πεκίνο αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε έναν τρίτο γύρο μείωσης δασμών, χαμηλώνοντας τους φόρους εισαγωγής σε περισσότερα από 700 προϊόντα από την 1η Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ανοίξει την κινεζική οικονομία και να μειώσει το κόστος για τους Κινέζους καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here