Στο…στοίχημα του Ευρυπίδη Δοντά στάθηκα από νωρίς χθες Δευτέρα, επισημαίνοντας πως οι γνώστες δεν έδειξαν να ξαφνιάζονται από το +19,48% της μετοχής στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Τους λόγους τους εξήγησα όσο πιο περιεκτικά γινόταν για να έχετε μία ευρύτερη εικόνα του τι…παίζει.
Στο…στοίχημα του επιχειρηματία και βασικού μετόχου της Επιλέκτου φάνηκε, χθες, πως ποντάρουν όλο και περισσότεροι κάτι που αποτυπώθηκε στις συναλλαγές (77.384 κομμάτια), που δεδομένης της χαμηλής τιμής (0,216 ευρώ) αντιστοιχούν σε τζίρο 16.916 ευρώ.
Στα μόλις 11,18 εκατ. η αποτίμηση της εταιρείας, που βάσει των μεγεθών και εκτιμήσεων για τα έσοδα και τα κέρδη της μονάδας βιοαερίου στα Φάρσαλα είναι πολύ χαμηλή. Ωστόσο υπάρχει το “αγκάθι” των πολύ υψηλών υποχρεώσεων αλλά και αυτό από την στιγμή, που θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση τους και αναχρηματοδότηση μέρους τους θα μπορούσε να αμβλυνθεί.
Η περίπτωση Δοντά/Επίλεκτος προσομοιάζει με αυτήν του Μυλωνά/Αλουμύλ και παραπέμπει στην περίπτωση των Γκάτζαρου- Τσσόπουλου/Παπουτσάνης.
Το σκεπτικό όσων αναλαμβάνουν το ρίσκο να τοποθετηθούν σε μετοχές αυτών των εταιρειών είναι πολύ απλό και χαμηλού κόστους από την στιγμή που αναφερόμαστε σε πρώην penny stocks. Για παράδειγμα η Αλουμύλ, μετά και το χθεσινό 13,25% δεν ξεπερνά τα 20 εκατ. Ευρώ.
Οσον αφορά στην προοπτική αυτών των εταιρειών; η Επίλεκτος είναι ακόμη στην αρχή από την στιγμή που στην Αλουμύλ άλλαξαν χέρια 122.144 κομμάτια με τζίρο 108.952 ευρώ.
Συνεπώς μείνετε συντονισμένοι, γιατί μόνο το www.banks.com.gr είναι το site, που σας δίνει, σχεδόν κάθε μέρα, τις επιλογές στο…πιάτο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here