Γράφει η «ξενοδόχος»

Ανοδικά συνεχίζει η επιβατική και πολύ περισσότερο η διεθνής κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για το πρώτο πεντάμηνο του 2019, ωστόσο η άνοδος αυτή δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση και στα ξενοδοχεία.

Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε και η διοίκηση της εισηγμένης ΓΕΚΕ (ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου President στους Αμπελοκήπους), στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μετόχων κατά τη γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία έκανε λόγο για υποχώρηση της ζήτησης στα ξενοδοχεία της Αττικής το πρώτο πεντάμηνο του έτους,  παρά το γεγονός ότι η ίδια η εταιρεία είχε αύξηση τζίρου κατά 10% περίπου.

  • Σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνεται και η πτώση της ζήτησης στα ξενοδοχειακά καταλύματα ακριβώς λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού και της συνεχιζόμενης προσθήκης νέων καταλυμάτων στην ελληνική πρωτεύουσα (ξενοδοχείων αλλά και διαμερισμάτων βραχυπρόθεσμων τουριστικών μισθώσεων).

Την ίδια στιγμή η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος έφθασε για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαϊου τα  8,65 εκατ., συνεχίζοντας το θετικό σερί του αεροδρομίου της Αθήνας που έχει ξεκινήσει από το δεύτερο μισό του 2013 και μετά. Η άνοδος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι αντιστοιχεί στο 7,8% (8 εκατ. στο πρώτο πεντάμηνο του 2018), ενώ με ελαφρώς χαμηλότερους ρυθμούς κύλησε ο Μάιος. Στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε ανάπτυξη της τάξης του 4,6% και 9,3% αντίστοιχα.

  • Θετική πορεία κατέγραψε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου το Μάιο 2019, φθάνοντας τα 2,29 εκατ. επιβάτες και σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 5,7%.

Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν στα περυσινά επίπεδα (+0,1%), ενώ οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν δυναμική άνοδο κατά 8,5%. Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019 ανήλθε σε 77.700, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του +6,6%. Oι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2018 (+10,7%), ενώ και οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν αύξηση, στο επίπεδο του 3,9%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here