Δεν έδειξαν να ξαφνιάζονται από το +19,48% της μετοχής της ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Δεδομένου, ότι η ανοδική αντίδραση, προς τα 0,184 ευρώ έγινε με συναλλαγές 33.756 μετοχές και τζίρο μόλις 6.178 ευρώ, σχολιάστηκε κυρίως από χρηματιστές οι οποίοι…ψάχνουν στα χαμηλά της αγοράς στην προσπάθεια τους να…ανιχνεύσουν τις πιθανές ευκαιρίες η τα turn around stories της επόμενης ημέρας.
Θα μπορούσε η Επίλεκτος του Ευρυπίδη Δοντά να είναι μία από αυτές; δύσκολη και με πολύ ρίσκο η απάντηση αλλά όπως φαίνεται και από την περίπτωση της προβληματικής Αλουμύλ υπάρχουν παίκτες και κεφάλαια έτοιμα να ρισκάρουν.
Οπως μου εξηγούσε έμπειρος χρηματιστής (παλιάς ιδιωτικής ΑΧΕΠΕΥ) η περίπτωση του Παπουτσάνη απέδειξε πως όταν υπάρχει ικανή διοίκηση (στην περίπτωση του Παπουτσάνη οι Γκάτζαρος- Τασσόπουλος), επιμονή και ορθολογικός σχεδιασμός όντως μία εισηγμένη μπορεί από το χείλος του γκρεμού να επανέλθει στον δρόμο της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης.
Για τον ισχυρό άνδρα της ιστορικής Επιλέκτου η συγκυρία είναι θετική. Ο σχεδιασμός για την στροφή από τον κλάδο της κλωστουφαντουργίας στην Ενέργεια με αιχμή τη μεγάλη μονάδα βιοαερίου προχωρά με εμπόδια μεν αλλά προχωρά.
Η μονάδα στα Φάρσαλα εδώ και λίγες μέρες είναι σε πλήρη λειτουργία, η προσπάθεια εξυγίανσης που εστιάζεται κυρίως στην αναδιάρθρωση των πολύ αυξημένων υποχρεώσεων της.
Το στοίχημα για τον επιχειρηματία δύσκολο, καθώς η εταιρεία σημείωσε κύκλο εργασιών 28,3 εκατ. με ζημίες 3,07 εκατ, ωστόσο οι εκτιμήσεις για έσοδα 8 εκατ. και κέρδη 2 εκατ. από τη μονάδα στα Φάρσαλα δίνουν πάτημα στους αισιόδοξους και στους διορατικούς να βάλουν την εταιρεία στο…μικροσκόπιο τους.
Αλλωστε τα 9,52 εκατ. της αποτίμησης της δεν είναι δα και κανένα τεράστιο μέγεθος. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here