Γράφει η «ξενοδόχος»

Στα πέριξ του 40% του 2019 εκτιμώνται οι τουριστικές εισπράξεις για φέτος με βάση τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ.

Τάδε έφη η κ. Ιωάννα Δρέττα, διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece του ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο της ψηφιακής εκδήλωσης «Greece: Competing for Global Talent» που οργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών χθές.

Πρόκειται για “ένα καλό-ρεαλιστικό σενάριο”, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 8 δισ. ευρώ σε εισπράξεις.

Σημειωτέον ότι με βάση τα προσωρινά στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου της ΤτΕ που δημοσιεύτηκαν χθές, καταγράφουν για την περυσινή χρονιά μόλις 7,37 εκατ. τουρίστες και 4,28 δισ. εισπράξεων, από τα 31,3 εκατ. τουριστών του 2019 και τα 18,2 δισ. ευρώ εσόδων.

  • «Η πανδημία διέκοψε μια τρελή κούρσα ανόδου των τελευταίων επτά χρόνων και συντάραξε τις επιχειρήσεις τουρισμού. Ήταν όμως και μια ευκαιρία για τις δημόσιες υποδομές να επιλύσουν τα ζητήματά τους, αλλά και για τις επιχειρήσεις του τουρισμού για επανατοποθέτηση», ανέφερε η κ. Δρέττα.

Για την επόμενη μέρα, «ο τουρισμός δεν περιορίζεται πλέον στο παραδοσιακό brand “ήλιος-θάλασσα”, αλλά μετατρέπεται σε μια “οικονομία των επισκεπτών” και αφορά ανθρώπους που έρχονται και μένουν στην Ελλάδα, ακόμα και για ένα μεγάλο διάστημα.

Αυτός ο τρόπος σκέψης θα μας βοηθήσει να δούμε το προϊόν πιο γενικευμένα.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε και στους digital nomads, που αποτέλεσε μια τάση που γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη την περίοδο της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here