Ξεχωριστό και καθοριστικό για τις εξελίξεις του 2021 είναι το αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Κεντρικό θέμα στην ημερήσια διάταξη η επιλογή της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners και η οριστική εγκατάλειψη του “σχεδίου” για διάθεση των μετοχών της Εθνικής ΑΕΓΑ στο Χρηματιστήριο.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (μέτοχος κατά 41% της ΕΤΕ) έχει αναθέσει σε εξωτερικό σύμβουλο. Χθες πάντως οι ισορροπίες στο Δ.Σ. της Εθνικής έχουν μετατοπιστεί υπέρ της πώλησης.

Ταυτόχρονα, η  επόμενη σημαντική συναλλαγή που δρομολογεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας  είναι η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Frontier συνολικής αξίας 6,1 δισ. ευρώ,  η τρίτη σε μέγεθος τιλοποίηση που θα υπαχθεί στον ΗΡΑΚΛΗ.

Για το project Frontier, η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές μεταφέρθηκε για την επόμενη εβδομάδα –αντί για χθες Τρίτη– και συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον θα εκδηλώσουν μεγάλα επενδυτικά funds, μεταξύ των οποίων η doValue, η Intrum, η Davidson Kempner, η Bain και η Pimco.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here