Σε σύντομο χρόνο, εκτιμούν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΤΕΡΝΑ που βρέθηκαν σήμερα στο Καστέλι, ότι θα έχουν πιάσει δουλειά οι μπουλντόζες για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου της Κρήτης. Τριμελής επιτροπή στελεχών της εταιρείας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μιχάλη Γουρζή, βρέθηκαν στο Καστέλι, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στα γραφεία που έχουν ήδη νοικιαστεί και αναμένεται να αποτελέσουν το «στρατηγείο» της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Ariadne Airport Group – που αποτελείται από τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ινδική GMR Airports Limited –  είναι η παραχωρησιούχος που θα έχει το 54% και το Δημόσιο το 46%. Το management θα το έχει η εταιρεία παραχώρησης, ενώ την κατασκευή θα αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.

Τα «τοπικά» γραφεία στο Καστέλι αναμένεται να λειτουργήσουν εντός των επόμενων 20-30 ημερών, την ίδια ώρα που η εταιρεία προσδοκά να κάνει ένα άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, ειδικά στο μεγάλο κομμάτι αυτής, που αντιδρά στην υλοποίηση του έργου, θέτοντας μεγάλα και σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρία Καλογεράκη επισημάνθηκε η ανάγκη για πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και τροποποίηση «γκρίζων» σημείων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Παράλληλα, τονίστηκε ότι στις νέες θέσεις εργασίας  που θα δημιουργηθούν, προτεραιότητα θα δοθεί στην εντοπιότητα.

Σημειώνεται ότι στο κατασκευαστικό αντικείμενο περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και στηθαίο ασφαλείας που θα συνδέει το Καστέλι με τον ΒΟΑΚ και τον ΝΟΑΚ στην περιοχή της Χερσονήσου.

Πηγή: creative.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here