Σας είχα προϊδεάσει από το πρωί της Παρασκευής για δύο αποκαλύψεις, με τη μία εξ΄αυτών να αφορά στην διαφαινόμενη συμφωνία του ΟΤΕ με την Intralot για την δημιουργία κοινής εταιρείας που θα δραστηριοποιηθεί στον διαδικτυακό στοιχηματισμό.

Απ΄ ότι μαθαίνω είναι θέμα μίας, το πολύ δύο εβδομάδων να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το νέο πλαίσιο λειτουργίας με τους δανειστές να στέκονται υποστηρικτικά προς την Αθήνα, στην προσπάθεια να μπει μία τάξη στο beting.

Το σκεπτικό του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των συν αυτώ του οικονομικού επιτελείου είναι απλό και απολύτως εύλογο. Η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου που θα έθετε όρους και κανόνες θα περιόριζε την διαφυγή εσόδων και από το νόμιμο internet beting αλλά κυρίως το παράνομο.

Μία πίτα (του παράνομου) που υπολογίζεται από τα 4 έως και 8-10 δισ. ετησίως με ότι αυτό συνεπάγεται για τα διαφεύγοντα έσοδα. Ωστόσο διαρροή εσόδων διαπιστώνεται και από το νόμιμο beting από τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες που λειτουργούν στην ελληνική αγορά το κάνουν μέσω θυγατρικών, έχουν έδρα την Μάλτα, το Γιβραλτάρ μέχρι τα νησιά Μάρσαλ ή αρκετές από τις 24 προσωρινά αδειοδοτημένους αποδίδουν σύμφωνα με όσα δηλώνουν (άρα επί της ουσίας δεν ελέγχονται επακριβώς).

Η κυβέρνηση θέλει να βάλει μία σχετική τάξη σε όλο αυτό το καθεστώς αλλά δεν μπορεί να βγει- με την επιχειρηματική έννοια- μπροστά, ρόλο που αναλαμβάνει ο ΟΤΕ. Από την Τρίτη 12 Ιουνίου η διοίκηση του ΟΤΕ έχει προχωρήσει σε αλλαγή του καταστατικού προσθέτοντας στις δραστηριότητες ΚΑΙ τη διενέργεια τυχερών παιχνιδιών.

Ο ίδιος ο Μιχάλης Τσαμάζ στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων δεν είχε αφήσει περιθώρια παρερμηνειών λέγοντας ότι

  • …ο Οργανισμός διαθέτει πολυάριθμο πελατολόγιο σε όλους τους τομείς της εθνικής οικονομίας που εξυπηρετούνται από υπηρεσίες του ΟΤΕ, οι οποίες γίνονται ψηφιακές. Ήδη πολλές εργασίες λειτουργούν μέσω ευρυζωνικότητας στα κινητά τηλέφωνα και στα tablets

για να συμπληρώσει

  • “…η αγορά των παιγνίων είναι μία αγορά που ενδιαφέρει τον ΟΤΕ και εξετάζεται η αξιοποίηση της στο ΑΜΕΣΟ μέλλον…”.

Απ΄ ότι φαίνεται η ώρα έχει έρθει, ο ΟΤΕ είναι σε επαφές και με την Intralot που λόγω know how, υποδομών και πιστοποιήσεων έρχεται και δένει με τον σχεδιασμό του Οργανισμού.

Σε αυτή την φάση οι δύο πλευρές τηρούν στάση αναμονής καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση και μετά ο σχετικός φάκελος να πάει στις Βρυξέλλες. Συνήθως οι υποθέσεις αυτές εξετάζονται σε διάστημα 2-3 μηνών αν και στην Αθήνα επικρατεί η αισιοδοξία πως το σχετικό ν/σ θα μπορούσε να περάσει πολύ πιο γρήγορα από την Επιτροπή.

Σε  ότι αφορά στον ΟΤΕ οι κινήσεις επέκτασης των δραστηριοτήτων χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης από τα κεντρικά της Deutsche Telekom, που αναγνωρίζει το έργο και το αποτέλεσμα της διοίκησης Τσαμάζ, την οποία και εμπιστεύεται απόλυτα.

Aπό την άλλη πλευρά, τώρα, σήμερα ανακοινώνεται επισήμως η απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στο Stoiximan του Δημήτρη Μάρη από τον ΟΠΑΠ. Η ΟΠΑΠ Investments θα αποκτήσει  ποσοστό 36,7%, το οποίο ελέγχεται από την οικογένεια Φώτη Μπόμπολα, η
συμμετοχή του οποίου άμεσα και έμμεσα θα μηδενιστεί. Ακούγεται ότι το τίμημα θα φτάσει ακόμη και τα 50 εκατ. Ευρώ αλλά αυτό καλό είναι το διαβάσουμε πρώτα.
Το μερίδιο του Stoiximan στη νόμιμη ελληνική διαδικτυακή αγορά στοιχηματισμού
υπολογίζεται πως υπερβαίνει το 35%...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here