Θυελλώδης αναμένεται η συνεδρίαση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου κατατίθεται το πόρισμα της ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Από τις έως τώρα πληροφορίες, το λόγο θα ζητήσουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους τουλάχιστον 6 από τους 10 πολιτικούς τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη δικογραφία. Θεωρείται, πάντως, σχεδόν βέβαιο ότι ο αριθμός των προσώπων που θα προσέλθουν στην Ολομέλεια θα αυξηθεί.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 πρωί και να λήξει λίγο πριν τα μεσάνυχτα με ονομαστική μυστική ψηφοφορία.

Σημείο αιχμής μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης  αποτελεί ο αριθμός των καλπών καθώς η Διάσκεψη των Προέδρων υποστηρίζει ότι πρέπει να στηθούν εκ νέου 10 κάλπες για τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ, ωστόσο, επικαλούνται τον Κανονισμό της Βουλής και το «δεδικασμένο» της πρώτης φοράς.

“Μάχη” θα δοθεί και για τη διατύπωση που θα υπάρχει στα ψηφοδέλτια, καθώς μετά την προανακριτική επιτροπή, πάντα η Βουλή καλείται να ψηφίσει για τη δίωξη ή μη πολιτικών προσώπων. Η κυβέρνηση όμως σ’ αυτή την περίπτωση, δεν επιθυμεί δίωξη, αλλά αναπομπή της υπόθεσης. Συνεπώς εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια διατύπωση που θα ανοίγει αυτό το “παράθυρο”.

Πηγή: virus.com.gr

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here