Στην εταιρεία Μυτιληναίος κατοχυρώνεται οριστικά το κατασκευαστικό έργο για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση που αφορά την μισή επένδυση (περίπου 60 εκατ.ευρώ) έχει ορίζοντα 2 ετών και σε αυτή θα αναπτυχθούν τα μισά περίπου απαιτούμενα κτίρια συνολικά 120.000 τμ.

Στη δεύτερη που θα ολοκληρωθεί η επένδυση θα συμπληρωθούν τα προβλεπόμενα κτίσματα με επιπλέον 120.000 τμ.
Συνολικά το κατασκευαστικό αντικείμενο που θα απαιτήσει επενδύσεις περίπου 130 εκατ.ευρώ αφορά την κατασκευή υποδομών (αποχετευτικό δίκτυο, εσωτερικό οδικό δίκτυο, χώρους στάθμευσης κ.α.) αλλά και την κατασκευή κτιρίων (αποθήκες, κτίρια διοίκησης). Στο φυσικό αντικείμενο συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή διπλής σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου με το σιδηροδρομικό δίκτυο που ήδη υφίσταται στο διπλανό ακίνητο.
Η εκκίνηση των έργων θα σημάνει και την έναρξη της σύμβαση παραχώρησης για το πρώτο Εμπορευματικό Κέντρο της χώρας, στο Θριάσιο Πεδίο μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Κοινοπραξίας ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair.
 Πρόκειται για το σημαντικότερο κτιριακό έργο υποδομής στην Αττική που θα δώσει σημαντική ώθηση στον τεχνικό κλάδο. Κατα τη διάρκεια των κατασκευών αναμένεται να απασχοληθούν εκατοντάδες άτομα ενώ με τη λειτουργία του Εμπορευμστικού Κέντρου αναμένεται να υπάρξουν περίπου 3.000 θέσεις εργασίας.
Με τις υπογραφές και την εκκίνηση της κατασκευαστικής περιόδου θα σημάνει και την εφάπαξ απόδοσοη που θα δοθεί στη ΓΑΙΑΟΣΕ ως αντίτιμο για 10εκατ.ευρώ.
ypodomes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here