“Λάδι στην φωτιά” των σεναρίων, που “θέλουν” σημαντικές αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΘ έριξαν οι τελευταίες αποχωρήσεις του διευθύνοντος συμβούλου (Franco Nicola Cupolo) και του γενικού οικονομικού διευθυντή (Henrik Jepsen)..
  Αυτό, καθώς έρχονται σε μία συγκυρία που στον κλάδο των logistics οι διεργασίες “χτυπούν κόκκινο” και τα ισχυρά ονόματα πλειοδοτούν για την απόκτηση θέσεων.
Στην τελική ευθεία η μεγάλη επένδυση της Goldair (με ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ) στο Θριάσιο– ύψους μεγαλύτερου των 150 εκατ €– μετά την κυβερνητική τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου.´
  • Η σχετική απόφαση έχει εγγραφεί στις προς ψήφιση από την Βουλή- καταβάλλεται δε προσπάθεια να περάσει πριν κλείσει το αρμόδιο τμήμα- ώστε ακόμη και από τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινά το κατασκευαστικό μέρος της επένδυσης.

  •    Αναμφίβολα το project θα υλοποιηθεί χάρη στις επίμονες προσπάθειες του ισχυρού άνδρα της Goldair- Καλλίνικου Καλλίνικου- μετά από ατέρμονες γραφειοκρατικές κ.α διαδικασίες.
  Αυτά στον “νότο” γιατί ένα άλλο ισχυρό όνομα του χώρου- με ενεργά προγράμματα ήδη σε Σκαραμαγκά-Ελευσίνα- το HIG Capital φέρεται να βλέπει προς τον “βορρά”.
  •    Μάλιστα επιτελικός παράγων του fund ( με έδρα την Φλώριδα/ΗΠΑ) ευρέθηκε στην Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα.

    Να σχετιζόταν η επίσκεψη του με τα του ΟΛΘ; δεδομένου του ενδιαφέροντος των αμερικανών για το λιμάνι της συμπρωτεύουσας, θα δείξει. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here