Την μία μετά την άλλη αναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα η Goldman Sachs όλες τις μεγάλες δουλειές τόσο του Δημοσίου όσο και των συστημικών τραπεζών.

Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας προφανώς και πιστώνεται ο partner managing director της Goldman Sachs για την Ελλάδα Χάρης Ηλιάδης, τεχνοκράτης με μεγάλη δραστηριότητα και πολλά επιτυχημένα deals.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Goldman Sachs είναι, μεταξύ άλλων, σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών για τα Κόκκινα Δάνεια και το σχέδιο Ηρακλής, και σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου για θέματα στρατηγικής και ιδιωτικοποιήσεων με αναφορές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα η Goldman Sachs είναι σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας τόσο για την σχεδιαζόμενη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής όσο και σε ευρύτερα θέματα στρατηγικής του Ομίλου, ενώ έχει αναλάβει και σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για την σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Παράλληλα η κορυφαία αμερικανική επενδυτική τράπεζα είναι σύμβουλος στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ ενώ έχει έμμεση εμπλοκή και στην υπόθεση Ελλάκτωρα με την πλευρά του ολλανδικού fund της Reggeborgh Invest.

Διαβάστε περισσότερα και όλα τα νέα στο NPLConfidential.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here