Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με αύξηση συναλλαγών/απόδοσης για μετοχές εταιρειών του ευρύτερα εννοούμενου “ενεργειακού κλάδου” του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
  •  Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν τη μόχλευση, που επιχειρείται (και αποδίδει βραχυπρόθεσμα) και στην παρουσία των επιτελών της Fisrt Sentier στην Αθήνα.
Ανεξάρτητα από την έκβαση των συνομιλιών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- Αυστραλών για το ενδεχόμενο απόκτησης πλειοψηφικού ποσοστού της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής δίνεται η δυνατότητα “συγκρισιμότητας” (βάσει αποτίμησης) εισηγμένων που δραστηριοποιούνται στο λεγόμενο energy sector.
Στα 17,92 ευρώ με άνοδο +2,11% (μέσα σε μία εβδομάδα) η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, στα 8,89 (με 4,59%) της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά και στα 5,68 (6,37%) της ΔΕΗ, στα 15,98 (9,83%) της Mytilineos, στα 17,18 (5,79%) της Motor Oil, στα 6,76 (5,13%) της Helleniq Energy ενώ κέρδη είχαν και οι μικρότερες του κλάδου Revoil, Elinoil.
Αποδόσεις ( σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας ) διόλου ευκαταφρόνητες για όποιον είχε προνοήσει να λάβει θέσεις  σε ένα energy portfolio. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ