Επενδυτικό συμπόσιο πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) με θέμα «Η Θεσσαλονίκη Πύλη Ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

Τη δέσμευσή του ότι τέλος του 2022 θα ολοκληρωθεί το επενδυτικό σχέδιο ύψους 180 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ  ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι υποχρεωτικές βάσει της σύμβασης παραχώρησης που υπογράφηκε, αλλά επειδή είναι απαραίτητες για το λιμάνι. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης

  • «Αν έχουμε το προεδρικό διάταγμα για την ανάπλαση εντός του 2019, εμείς ήδη ετοιμάζουμε τα τεύχη δημοπράτησης για να προκηρυχθεί το έργο, ώστε το 2026 να λειτουργήσει το νέο εκθεσιακό κέντρο στις 3 Οκτωβρίου, στην επέτειο των 100 χρόνων από την 1η ΔΕΘ»

Στα 1,2 δις ευρώ θα ανέλθουν οι ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το 2019 σύμφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ‘Αρη Ξενόφο. Ο κ. Ξενόφος εκτίμησε ότι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασής του Ελληνικού. Για τις μαρίνες Αλεξανδρούπολης και Καβάλας γνωστοποίησε πως οι σχετικοί διαγωνισμοί θα προχωρήσουν μετά το Πάσχα.

  • «Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η εμβληματική αυτή επένδυση“, είπε ο κ. Ξενόφος για το Ελληνικό και χαρακτήρισε το 2018 χρονιά ρεκόρ για το ταμείο, που όπως είπε ενεργοποίησε πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ, που είναι το μεγαλύτερο από το 2011 οπότε και ιδρύθηκε το ΤΑΙΠΕΔ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here