Οι αντίρροπες δυνάμεις κυριαρχούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον τραπεζικό κλάδο να συμβάλλει στη διατήρηση του θετικού πρόσημου κόντρα στη διόρθωση επιλεγμένων μετοχών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,16% στις 812,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,31 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.091,86 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 2,99% στις 868,33 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά αναμένει τις αυριανές ανακοινώσεις από το ΔΝΤ, το οποίο θα εκτιμήσει την πορεία του ΑΕΠ, των τραπεζών και των δημοσιονομικών μεγεθών.

Την ίδια στιγμή, επιφυλακτικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις διεθνείς αγορές, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται με θετικό πρόσημο, με τα κέρδη πάντως να παραμένουν περιορισμένα καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Ρωσίας για την κρίση στη Συρία.

Στο ταμπλό τώρα, ξεχωρίζει το +4,77% της Πειραιώς, αλλά και το +3,31% της Eurobank και τα άνω του 2% κέρδη των Alpha Bank και Εθνικής. Κέρδη 1,79% σημειώνει η ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι στο +1,37%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Motor Oil, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Folli Follie, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ σημειώνει βουτιά 5,09%, μετά το +5,22% της Παρασκευής, ασκώντας σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Μυτιληναίος, Aegean και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα.

 

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here