Μπορεί οι τιμές στο Χόνγκ Κόνγκ να έχουν …ξεφύγει αλλά και η Ελλάδα δεν πάει πίσω.

Για το 2019, η οδός Ερμού βρίσκεται στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους, έχοντας κερδίσει μία θέση σε σχέση με την περασμένη χρονιά με ενοίκιο που φθάνει τα 3.420 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο.

Πρώτη στη λίστα είναι η Causeway Bay στο Χόνγκ Κονγκ με τις τιμές των ενοικίων να προσεγγίζουν τα 26.000 ευρώ ανά τ.μ

Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ακολουθεί το ακριβό κομμάτι της 5th Avenue στη νέα Υόρκη με κοντά στα 21.300 ευρώ το χρόνο, ενώ τρίτος στη λίστα ακολουθεί ένας ευρωπαϊκός προορισμός που δεν είναι άλλος από το Λονδίνο και την New Bond Street με τις τιμές των ενοικίων να διαμορφώνονται πάνω από τα 16.200 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο.

Το τοπ 5 συμπληρώνουν δύο επίσης ευρωπαϊκοί προορισμοί σε Παρίσι  (Avenue des Champs Elysées με κοντά στα  14.000 ευρώ ανα τ.μ. κατ’ έτος) και στο Μιλάνο, η Via Montenapoleone με 13.700 ευρώ ανά τ.μ. κατ’ έτος.

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη της γνωστής εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield για τους βασικότερους εμπορικούς δρόμους στις μεγαλουπόλεις του κόσμου (Main Streets Across the World 2019). Η φετινή ανάλυση περιλαμβάνει τις τιμές για 448 εμπορικές πιάτσες σε 68 βασικές χώρες σε όλο τον κόσμο, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αριθμό από τότε που η γνωστή εταιρεία συμβούλων ξεκίνησε την εν λόγω έρευνα, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here