Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι η Cenergy Holdings βρίσκεται πολύ κοντά σ’ ένα ακόμη μεγάλο deal, με τον…deal maker Χάρη Ηλιάδη της Goldman Sachs.
Εκπλήσσει θετικά την επενδυτική κοινότητα η εντελώς contrarian κίνηση, που διαγράφει στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, η μετοχή της Cenergy Holdings, σε μία συγκυρία που το sell off στην Wall Street πυροδοτεί αναταράξεις σε όλες τις αγορές.
   Με συναλλαγές 221.000 μετοχών η Cenergy Holdings ενισχύθηκε +3,45% στα 3,75€, με αποτίμηση 713,1 εκατ. Eυρώ
Ήταν από τις ελάχιστες, που διασώθηκαν στο “ξεπούλημα” της περασμένης Δευτέρας.
   Μάλιστα, από την αρχή του έτους η μετοχή έχει ενισχυθεί +20,97% έναντι 2,24% του Γενικού Δείκτη.
   Χρηματιστές αποδίδουν αυτή την άνοδο, κυρίως, στην συμφωνία με την Orsted (και την ανάθεση στον δανέζικο όμιλο της κατασκευής θαλάσσιου αιολικού πάρκου στο Maryland/US) με προοπτική δημιουργίας παραγωγικής μονάδας υποβρυχίων καλωδίων.
    Το συγκεκριμένο project, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και αμερικανικών συμφερόντων, με τον Χάρη Ηλιάδη , να διαδραματίζει κομβικό ρόλο.
Ο ισχυρός άνδρας της Goldman Sachs έχει άριστες σχέσεις με τη νέα γενιά μετόχων του ομίλου Viohalco, ιδιαίτερα με τον Μιχάλη Στασινόπουλο και φέρεται να έχει αναλάβει το “κλείσιμο” 1-2 σημαντικών συμφωνιών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here