Γράφει η «ξενοδόχος»

Οι Βρετανοί είναι η δεύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα με κοντά στα 3,5 εκατ. ταξιδιώτες το 2019 στη χώρα μας, αριθμός αυξημένος κατά +18,9%.

Οι επιδόσεις της βρετανικής αγοράς ήταν κι ένας βασικός λόγος για τη συνάντηση που έγινε χθές μεταξύ του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, της Προέδρου του ΕΟΤ, κ. Άντζελας Γκερέκου, του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη και των στελεχών της British Airways Holidays και IAG (Αεροδρόμιο Heathrow), κ. James Burrows και κυρίας Fatima Hawkins. 

Η ανάγκη για τη χάραξη μιας στρατηγικής κινήτρων για τη στήριξη της αεροπορικής συνδεσιμότητας και των επιβατικών ροών αναδείχθηκε στη συνάντηση όπως και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι για τον τουριστικό κλάδο, λόγω και του κορονοϊού, μονοπώλησαν τη συζήτηση των δυο πλευρών.

  • Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν μια σειρά παρεμβάσεων, όπως η μείωση των χρεώσεων των αεροδρομίων, η αναπροσαρμογή των στρατηγικών μάρκετινγκ και η επέκταση της τουριστικής περιόδου και το φθινόπωρο.

Βέβαια ιδιαίτερα ως προς τη μείωση των χρεώσεων των αεροδρομίων τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει μία πιο συνολική συμφωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here