Σταθερή στην αναπτυξιακή της πορεία και με αύξηση 5% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών το 9μηνο του 2018 και 10% αύξηση στην συνολική επιβατική κίνηση του δικτύου τον Νοέμβριο του 2018, η Aegean σχεδιάζει ναχαράξει διαύλους προς νέους προορισμούς και αγορές. Σημαντικό κίνητρο, μεταξύ άλλων κίνητρο η τελευταία της επένδυση σε τελευταίας τεχνολογίας αεροσκάφη Α320neo, αλλά και οι εγχώριες και διεθνείς τάσεις στον τουρισμό και τις αεροπορικές μεταφορές.

της Ελενας Ερμείδου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΤτΕ ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα έφτασε τα 25,9 εκατομμύρια στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβριου. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 10,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ενισχύθηκαν 9,1% στα 14,205 δισ. ευρώ.H αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων ήταν αποτέλεσμα της ανόδου της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 10,3%,

Ηδη η Aegean σημείωσε αύξηση 10% στη συνολική επιβατική κίνηση της τον Νοέμβριο του 2018, μεταφέροντας 969 χιλ. επιβάτες υποβοηθούμενη από το δίκτυο του εξωτερικού όπου ταξίδεψαν 18% περισσότεροι επιβάτες (555 χιλιάδες) συγκριτικά με τον Νοέμβριου του 2017. Για πρώτη δε, φορά η Aegean διατήρησε τις περισσότερες πτήσεις στην αρχή της τουριστικής περιόδου προς Νίκαια, Μασσαλία, Μπολόνια, Βασιλεία, Βενετία, Κατάνια με στόχο της επέκταση της τουριστικής περιόδου. Σημαντική και η αύξηση της επιβατικής κίνησης 30% στις περιφερειακές βάσεις προς διεθνείς προορισμούς σε συνεργασία με γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιβατικής κίνησης και της επέκτασης της τουριστικής περιόδου η Aegean έβγαλε 22 προορισμούς του εξωτερικού σε 30.000 θέσεις από 39 ευρώ. Πρόκειται για Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Μασσαλία, Παρίσι, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Μπολόνια, Κατάνια, Μιλάνο, Ρώμη, Νάπολη, Βενετία, Γενεύη, Ζυρίχη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Πράγα, Τελ Αβίβ για κρατήσεις μέχρι 20 Δεκεμβρίου και για πτήσεις που θα γίνουν από από 14.01.2019 έως 31.03.2019.

Στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης συμβάλλει και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (ΔΑΑ) με την αναμόρφωση των χώρων αλλά και με τις προσφορές στους χώρους στάθμευσης που ξεκινάνε από 5 ευρώ, όπως επίσης και με την ανατροφοδοσία των ηλεκτρικών οχημάτων, τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας, τις υπηρεσίες ασφαλείας στους χώρους στάθμευσης, στις ειδικές τιμές για αγορές στα καταστήματα του αεροδρομίου κ.α.

Επίσης το Υπουργείο Τουρισμού όπως πρόσφατα με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τον θεματικό τουρισμό το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες στους επαγγελματίες του κλάδου, οι προσπάθειες που καταβάλλει ο ΣΕΤΕ δια του Προέδρου του Γιάννη Ρέτσου που επιχειρεί να δώσει λύση σε 4 βασικά θέματα, μεταξύ αυτών το θέμα της υπερφορολόγησης και το χωροταξικό, κ.α.

 

.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here