Έπειτα από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων, η Star Bulk Carriers συμφερόντων του Πέτρου Παππά και η Eagle Bulk Shipping με έδρα τις ΗΠΑ συγχωνεύτηκαν και επίσημα, σε μια συμφωνία “βαρέων βαρών” στον κλάδο του ξηρού χύδην φορτίου, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο ιδιοκτήτη bulker στον κόσμο.

Η ενοποιημένη εταιρεία θα λειτουργεί ως Star Bulk Carriers, με έδρα την Αθήνα και επικεφαλής τον Πέτρο Παππά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, κάθε μέτοχος της Eagle έλαβε 2.6211 μετοχές της κοινής μετοχής Star Bulk για κάθε μετοχή της κοινής μετοχής Eagle που κατείχε. Μετά το κλείσιμο της συναλλαγής, οι μέτοχοι της Star Bulk και της Eagle κατέχουν περίπου το 71% και το 29% των μετοχών του νέου σχήματος αντίστοιχα. Η κοινή μετοχή της Eagle σταμάτησε να διαπραγματεύεται και δεν θα είναι πλέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο διευθυντής της Eagle Bulk, Gary Weston, εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Star Bulk, ενώ ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής Bo Westergaard εντάχθηκε στη νέα ηγετική ομάδα. Ο επικεφαλής στρατηγικής της Eagle, Κώστας Τσουτσοπλίδης, θα έχει τον ρόλο του προσωρινού ανώτερου σύμβουλου για να συνδράμει στην ενοποίηση των επιχειρήσεων.

«Αυτή είναι μια συναρπαστική μέρα για την Star Bulk καθώς συγκεντρώνουμε τις εταιρείες μας και δημιουργούμε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη ναυτιλία ξηρού χύδην φορτίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Π. Παππάς, προσθέτοντας: «Προχωράμε με μεγαλύτερη κλίμακα, ισχυρότερο οικονομικό προφίλ και μοναδικές τεχνικές και εμπορικές δυνατότητες ανάπτυξης της επιχείρησής μας, καλύτερης εξυπηρέτησης των πελατών μας και παροχής βιώσιμης αξίας για τους μετόχους μας».

Από τις 9 Απριλίου, η Star Bulk διαθέτει στόλο 163 πλοίων, με συνολική χωρητικότητα 15,6 m dwt.

Διαβάστε επίσης:

Deal δισεκατομμυρίων από τη Star Bulk του Π. Παππά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ