Η Euroseas Ltd. ιδιοκτήτρια και διαχειριστής πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πάροχος θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή τριών πλοίων feeder 1.800 teu οικολογικού σχεδιασμού.

Τα πλοία θα ναυπηγηθούν στο Hyundai Mipo Dockyard Co. στην Κορέα και η παράδοσή τους προγραμματίζεται το πρώτο εξάμηνο του 2024. Το συνολικό τίμημα για την κατασκευή των τριών πλοίων είναι περίπου 102 εκατομμύρια δολάρια που η Εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει με συνδυασμό χρέους και ίδιων κεφαλαίων.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραγγελία τριών σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οικολογικού σχεδιασμού που θα τροφοδοτούνται με LNG χωρητικότητας 1.800 teu το καθένα. Η κατασκευή τους θα γίνει σε ένα από τα καλύτερα ναυπηγεία στον κόσμο, στο ίδιο ναυπηγείο δόθηκαν παραγγελίες για τέσσερα πλοία 2.800 teu. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουμε τη στρατηγική μας για περαιτέρω ανάπτυξη της Euroseas, εκμεταλλευόμενη την ελκυστικότητα των τιμών των νεότευκτων σε σύγκριση με την τιμή των μεταχειρισμένων πλοίων· επιπλέον, βασίζεται στη δέσμευσή μας να έχουμε περιβαλλοντικά φιλικό στόλο, συμβάλλοντας στην προσπάθεια απανθρακοποίησης του κλάδου μας.

Σε ένα αρκετά ταραχώδες και αβέβαιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, παραμένουμε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε και τα επτά νεότευκτα πλοία στον στόλο μας τα επόμενα δυόμισι χρόνια, δημιουργώντας έναν στόλο που επικεντρώνεται στα πιο εμπορικά μεγέθη του τομέα των τροφοδοτικών.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ