Καθοριστική για την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ, θεωρεί η διοίκηση των Σωληνουργείων Κορίνθου την τελική έκβαση της υπόθεσης με την επιβολή επιπλέον δασμών (στο πλαίσιο της antidumping πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ). 

Η αλήθεια είναι, πως τόσο η ελληνική εταιρεία όσο η αμερικανική Plains All American Pipelines αιφνιδιάστηκαν καθώς δεν ανέμεναν την δευτερόδικη απόφαση τέλη Αυγούστου.

Η ζημιά έγινε και όπως φαίνεται έχει και…γερμανικό δάκτυλο (την Berg Steel συμφερόντων της οικογένειας Bergrohr ) αλλά δεν είναι αυτό που προβληματίζει την εταιρεία.

Ενδεχόμενη αρνητική- τελεσίδικη απόφαση της IPC τέλη Ιανουαρίου– αρχές Φεβρουαρίου που θα κατακυρώνει τους δασμούς και επιπλέον φόρους θα μπορούσε να δημιουργήσει δεδικασμένο και για άλλα deals που σκοπεύει να διεκδικήσει η Σωληνουργεία Κορίνθου.

Ο λόγος είναι για mega deals πολύ μεγαλύτερα από αυτό, που υλοποιεί ήδη με την Plains, καθώς μιλάμε για projects των κολοσσών Chenere Energy, ExxonMobil, Chevron κ.α. Σε αυτά τα mega deals επενδύει η διοίκηση των Σωληνουργείων Κορίνθου (ΣωλΚορ) στην αγορά των ΗΠΑ και μία ενδεχόμενη τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση θα έπληττε καίρια την ανταγωνιστικότητα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here