Σας ενημέρωσα χθες από νωρίς για την τροπή των εξελίξεων στο μέτωπο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Διαβάζοντας το www.banks.com.gr και το www.insuranceworld.gr μάθατε εγκαίρως , πως ο κ. Wong Ching που βρίσκεται στην Αθήνα από την προηγούμενη Τετάρτη, προσπάθησε φιλότιμα να πληροφορηθεί γιατί και που κολλάει, η πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της Εθνικής Ασφαλιστικής ΕΕΓΑ έναντι 676 εκατ ευρώ “ζεστό χρήμα” και με την εγγύηση της Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), της μεγαλύτερης σε κεφαλαιοποίηση τράπεζας στον κόσμο

Τελικά, η συνάντηση του Κινέζου billionaire με την διοίκηση της Εθνικής “κλείστηκε” με καθυστέρηση 81 ημερών και αφού ο ισχυρός άνδρας της Gongbao “απείλησε” πως θα παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, όπου υποχρεωτικά θα προχωρούσε σε αποκαλύψεις. 

Με παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κλείστηκε η συνάντηση του Wong Ching με τον Παύλο Μυλωνά, ο ίδιος ο Γ. Δραγασάκης ζήτησε και χθες Τρίτη να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Πάντως ο κινέζος εκμυστηρεύθηκε σε έμπιστο του ελληνικής καταγωγής παράγοντα πως η Gongbao από την στιγμή που θα κλείσει η εξαγορά της Ασφαλιστικής από την Gongbao, ο κινεζικός mega όμιλος θα προχωρήσει και σε άλλες επενδυτικές κινήσεις. 

Άμεση θα είναι, και ενδεχομένως η πρώτη που θα ακολουθήσει θα είναι η απόκτηση ισχυρής μειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας… 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here