Το πάγωμα της διαδικασίας εισαγωγής της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, επιβεβαίωσε χθες στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας, ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «η πολύ μεγάλη αναστάτωση που υπάρχει στις αγορές». Ο ίδιος ωστόσο δεν θέλησε να αποκαλύψει το ύψος των κεφαλαίων που επεδίωκε να αντλήσει η εταιρεία του από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ταυτόχρονα, διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν τον όμιλο Olayan, -βασικό μέτοχο της Chipita- να επιθυμεί τη μερική ή ολική έξοδο του από το μετοχικό κεφάλαιο της Chipita. «Ποτέ ο όμιλος Olayan δεν δήλωσε ότι θέλει να αποχωρήσει από την Chipita”, ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ενώ διέψευσε εκ νέου τις πληροφορίες πως υπάρχει πρόταση εξαγοράς της εταιρείας του από τον πολυεθνικό όμιλο Mondelēz.

Η διοίκηση της Chipita εξετάζει τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά, και κυρίως στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων, ενώ είπε ότι δεν έχουν υποβάλει πρόταση για την εξαγορά της Vivartia. Παρών δήλωσε και στη συγκέντρωση στον κλάδο των αλλαντικών. «Ο κλάδος που μας ενδιαφέρει είναι αυτός των αλλαντικών. Έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε να συμπορευτούμε και με άλλους παίκτες και να ενώσουμε δυνάμεις», τόνισε.

Για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ δήλωσε, πως σε περίπτωση που η ηπειρώτικη εταιρεία τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η Νίκας θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της παραγωγικής της μονάδας, γιατί αυτή στην οποία στεγάζεται, την ενοικιάζει από τις τράπεζες. Αναφερόμενος στην πορεία της Νίκας σημείωσε πως καταγράφει σταθερή βελτίωση μεριδίων και πωλήσεων. Στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της αλλαντοβιομηχανίας αποφασίσθηκε ότι το θέμα για πιθανή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θα τεθεί προς εξέταση σε έναν χρόνο από σήμερα.

Επίσης η χθεσινή γενική συνέλευση εξέλεξε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της και μη εκτελεστικό της πρόεδρο τον κ. Γιώργο Νίκα, γιο του ιδρυτή της ΠΓ. Νίκας.

Σε ερώτηση αν η επιστροφή στην αλλαντοβιομηχανία, του κ. Γ. Νίκα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο με τον Μέγα Γύρο, αποτελεί προπομπό για περαιτέρω συνεργασία και με τη Μέγα Γύρος, ο κ. Θεοδωρόπουλος, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας «δεν βλέπω συνέργειες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here