Προφανώς δεν υπάρχει συλλογική οικογενειακή ευθύνη, αλλά είναι άξιο επισήμανσης ότι ο ικανός κ. Ορέστης Τσακαλώτος (εξάδελφος του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου) μετά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ 2,7 δισεκατομμυρίων, αναλαμβάνει να διαχειριστεί τώρα ένα πολύ μεγάλο πακέτο «κόκκινων δανείων» ύψους 5,2 δισ Ευρώ της Εθνικής Τράπεζας.

Η εταιρεία QQuant είναι θυγατρική της Qualco, στην οποία η Εθνική Τράπεζα μεταβιβάζει  πακέτο κόκκινων δανείων ύψους 5,2 δις ευρώ, που τα στελέχη της Εθνικής έχουν ονομάσει Earth. Συγκεκριμένα το πακέτο Earth μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία της σουηδικής Intrum και της αμερικανικής CarVal .ημέρες. Η QQuant της Qualco, κατόπιν θα αναλάβει για λογαριασμό της κοινοπραξίας Intrum και Carval, τη διαχείριση του Earth

To Earth είναι  το μεγαλύτερο πακέτο που μεταβιβάζει μέχρι σήμερα από ελληνική τράπεζα σε ξένα funds. Περιλαμβάνει περίπου 300.000 δάνεια  200.000 οφειλετών. Η ονομαστική αξία του χαρτοφυλακίου είναι στο 1,9 δις και το υπόλοιπο ποσό, έως τα 5,2 δις είναι οι τόκοι που έχουν συσσωρευθεί. Το consortium των Intrum και CarVal, κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, που φθάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα 110 εκατ. ευρώ και η οποία αντιπροσωπεύει το 5,5% της αξίας των δανείων που μεταβιβάζονται.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here