Οι άριστες εταιρείες και πρακτικές στον κλάδο της λογιστικής και της οικονομικής διοίκησης βρέθηκαν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στο επίκεντρο της λαμπερής Τελετής Απονομής των Greek Accounting & Finance Awards 2023 powered by PROSVASIS & IMPACT, την οποία διοργανώνει η ethosEVENTS!

Θεσμικό χαιρετισμό – ομιλία απηύθυνε ο κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανάκη “η απονομή γίνεται σε μια στιγμή που η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη ανάπτυξη, 3-4 φορές μεγαλύτερη από τον μ.ο. της ευρωζώνης”.

Ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε σε κάποιες “σημαντικές κατακτήσεις” της ελληνικής οικονομίας το 2023, η οποία βρέθηκε για 2η συνεχή χρονιά στην κορυφή της λίστας του Εconomist με τις 35 καλύτερες χώρες όσον αφορά τις οικονομικές τους επιδόσεις. “Πετύχαμε και στους 5 βασικούς δείκτες, που αφορούν τον Πληθωρισμό, το εύρος του Πληθωρισμού, το ΑΕΠ, τις θέσεις εργασίας και τις επιδόσεις του Χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές έστρεψαν ξανά βλέμμα σε ελληνικές εταιρείες”. είπε.

Όλες αυτές οι εξελίξεις συνέπεσαν με την ανάπτυξη της επενδυτικής βαθμίδας, είπε ο κ. Σπανάκης, “όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια επιτυχία με πολλαπλά οφέλη για εμάς και ελληνική οικονομία. Μόνο στις αρχές του 2024 Ξένοι και Έλληνες επενδυτές πρόσφεραν 43 δις ευρώ. Τα 35 αφορούσαν το 10ετές ομόλογο και τα υπόλοιπα για αγορά μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, με ζήτηση που υπερκαλύφθηκε κατά 12 φορές.

Μετά την ανάκτηση της βαθμίδας ξένοι οικοι και οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ τοποθετούν στο + 2-3% την ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ για το 2024”.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η Ελλάδα είναι επίσης πρωταθλήτρια στις απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων.

Ωστόσο, κατά τον ίδιο, “τα αναπτυξιακά μεγέθη διασφάλισαν οφέλη σε κάθε περίπτωση για τους φορολογουμένους. Σε έναν χρόνο η κυβέρνηση κατάφερε να αυξησει τα φορολογικά έσοδα χωρίς να αυξήσει φόρους. Αντιθέτως, προχώρησε σε μείωση ή και κατάργηση περισσότερων από 50 διαφορετικών φόρων, ενώ η αύξηση των φορολογικών έσοδων προέρχεται από αλλού, από την αύξηση των τουριστικών εσόδων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κοκ.

Ο κ. Σπανάκης στο τέλος της τοποθέτησής του ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να υπάρξει “μια ανάπτυξη που θα έχει ποιότητα και διάρκεια στον χρόνο και για αυτό δεσμευόμαστε”.

Χαιρετισμός – Ομιλία: Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης from ethosMEDIA SA on Vimeo.

 

ΦΩΤΟ: ©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ