Με ολιγόλεπτη ομιλία του, ο Γεώργιος Ζαββός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας συμμετείχε στην Τελετή Απονομής των Greek Accounting & Finance Awards 2023 powered by PROSVASIS & IMPACT της ethosevents, που διεξήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής, 23 Φεβρουαρίου 2024.

Σε 2 βασικές “ιδέες”, αυτή της εταιρικής διακυβέρνησης σε συνδυασμό με τα θέματα λογιστών και στα δάνεια της ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο κ. Ζαββός.

“Πολλοί πιστεύουν ότι ο οικονομικός διευθυντής ή λογιστής είναι μια ενασχόληση που περιστρέφεται γύρω από στεγνά νούμερα και βιβλία. Αυτό όμως είναι και η καρδιά των επιχειρήσεων και η γλώσσα όπου αποτυπώνεται η οικονομική ευρωστία τους. Χωρίς ακριβείς λογιστικές καταστάσεις δεν θα ξέραμε τι συμβαίνει με αυτές, οπως και οι επενδυτές δεν θα μπορούσαν να αξιολογήσουν τους κινδύνους. Οι επαγγελματίες είναι οι θεματοφύλακες της υγιούς εταιρικής διακυβέρνησης.” είπε.

Και συνέχισε:

“Είχα την ευθύνη να φέρω στη Βουλή τον νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση βάσει του οποίου προσαρμοστήκαμε στις βέλτιστες πρακτικές χωρών της Ε.Ε. Από αυτόν τον νόμο συγκρατώ κάτι, ήταν η πρώτη φορά που πέρασε στην Ελλάδα ρύθμιση βάσει της οποίας στα Δ.Σ. των εισηγμένων το 25% θα πρέπει να εκπροσωπείται από γυναίκες. Αυτό αποτέλεσε πρόκριμα και για την ΕΕ που βελτίωσε τον νόμο αργότερα σε ευρωπαικό επίπεδο”.

Αναφερόμενος στην έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης και του ΕSG ο κ. Ζαββός είπε ότι οι αλλαγές είναι ραγδαίες, και ως εκ τούτου αλλάζει ριζικά και η λειτουργία των επιχειρήσεων.
“Αποτελεί κορυφαία πολιτική της Ε.Ε. που στηρίζεται με πολλά δις ευρώ σε επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις. Και αυτό αποτελεί την. Μεγαλύτερη μετατόπισηχρήματος”.

Σχετικά με τις δράσεις και της χρηματοδοτήσεις της Ελληνικής αναπτυξιακής Τράπεζας, ο κ. Ζαββός είπε ότι “βρισκόμαστε στον πυρήνα των δραστηριοτήτων που αφορούν τη βιωσιμότητα. Διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο παρέχοντας δάνεια που στοχεύουν κατευθείαν στις ανάγκες των ΜμΕ. Φροντίζουμε να δωσουμε προσιτή χρηματοότηση στην υγιή επιχειρηματικότητα.

Έχουμε δώσει σε 40.000 επιχειρήσεις, στόχος είναι να υπερδιπλασιάσουμε τις δανειοδοτήσεις και να φθάσουμε στο ορόσημο των 100.000 δανείων”.

Δάνεια που δίνουμε

-Για μικρές αγροτικές επιχειρηματικότητες 25.000 ευρώ έως

-Δάνειο για την πράσινη μετάβαση

-Δάνειο για το ταμείο καινοτομίας

“Συνολικά η δύναμη του χρηματοοικονομικού πυρός ανέρχεται στα 6 δις ευρώ”.

Greek Accounting & Finance Awards 2023_Ομιλία: Γεώργιος Ζαββός, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας from ethosMEDIA SA on Vimeo.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ