Θα βρει άραγε τώρα αγοραστή το περίφημο κτίριο που στέγαζε το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη στη Μιχαλακοπούλου;

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει ουκ ολίγες προσπάθειες για την πώληση του εμβληματικού κτιρίου γραφείων στον αριθμό 80 της οδού, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Εθνική Leasing στην οποία έχει περάσει το ακίνητο.

Τώρα το πολυώροφο κτίριο γραφείων διατίθεται εκ νέου, αυτή τη φορά όμως προς πώληση κι όχι προς μίσθωση όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

  • Το ελάχιστο τίμημα που έχει ορίσει η Εθνική Leasing είναι τώρα στα 22 εκατ. ευρώ.
  • Στο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου, η εγγύηση που έχει οριστεί για τη συμμετοχή των υποψηφίων είναι στα 2,2 εκατ. ευρώ.
  • Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 14.957 τ.μ και έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1.985 τ.μ., ενώ πλέον παραμένει κλειστό.

Πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία είχε προσπαθήσει και πάλι να διαθέσει το ακίνητο, προς μίσθωση, ζητώντας κατ’ ελάχιστον ενοίκιο ύψους 115 χιλ. ευρώ το μήνα, χωρίς όμως να βρεθεί υποψήφιος γιατί είχε θεωρηθεί από την αγορά ότι το ζητούμενο μίσθωμα ήταν υψηλό.

Τα πρώην γραφεία του Οργανισμού είχαν περιέλθει στην Εθνική Leasing, στις αρχές της δεκαετίας το 2010, όταν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη είχε υπογράψει συμφωνία πώλησης κι επαναμίσθωσης μετά την περίοδο 12ετίας (sale&leaseback) έναντι 26 εκατ. ευρώ.

  • Πρόκειται για ένα από λίγα αυτοτελή και σχετικά καινούρια (της προηγούμενης δεκαετίας) κτίρια του κέντρου της Αθήνας, που παρουσιάζει αυτή την στιγμή μεγάλη έλλειψη σε πιο σύγχρονους γραφειακούς χώρους.

Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η συγκυρία τώρα θεωρείται σαφώς πιο ευνοϊκή, πέραν φυσικά και του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here