Και το όνομα αυτού Θεόδωρος Δουζόγλου.

Ένα όνομα παλιό και γνώριμο στα δημοσιογραφικά γραφεία. Προέρχεται από επιχειρηματική οικογένεια, εκ Βενεζουέλας ορμώμενη, η οποία τα τελευταία χρόνια επενδύει στην Ελλάδα και παραμένει στην επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά, το μείζον θέμα της Creta Farms επανέφερε στο προσκήνιο το όνομα του Θεόδωρου Δουζόγλου, του ομογενούς επιχειρηματία, που προτίθεται να επενδύσει μέσω της εταιρίας SCDGROUP LTD, συμφερόντων του και εδρεύει στην Κύπρο.

Ο μεγαλομέτοχος Κωνσταντίνος Δομαζάκης χθες ανακοίνωσε πως έχει βρεθεί στρατηγικός επενδυτής -επιφανής Έλληνας επιχειρηματίας -που θα συνεισφέρει στην εταιρεία το ποσό των 15 εκατ. ευρώ άμεσα, υπό την προϋπόθεση ότι τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα κατέχει μόνο ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Σήμερα, έκανε γνωστό ότι ο ενδιαφερόμενος επενδυτής είναι ο κ. Θεόδωρος Δουζόγλου και με τη.. βούλα.

Ποιος είναι ο ομογενής επιχειρηματίας;

Η οικογένεια του Θεόδωρου Δουζόγλου έλκει καταγωγή από τη Ρουμανία. Πριν από 50 χρόνια τα μέλη της μετανάστευσαν στη Βενεζουέλα.

Χορηγία της οικογένειας η προτομή Φρανσίσκο ντε Μιράντα στην οδό Μιχαλακοπούλου

Στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Μιχαλακοπούλου, η προτομή του Φρανσίσκο ντε Μιράντα (1750 -1816), ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από το ισπανικό στέμμα είναι χορηγία των αδερφών Δουζόγλου, μαζί με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

Από τα λίγα που είναι γνωστά για τη χαμηλή αυτή τόνων επιχειρηματική οικογένεια είναι ότι τα μέλη της έλκουν την καταγωγή τους από τη Ρουμανία, ενώ πριν από πέντε περίπου δεκαετίες μετανάστευσαν στη Βενεζουέλα.

Στον διεθνή Τύπο φιλοξενούνται κάποια δημοσιεύματα σχετικά με τις ρίζες και τα ενδιαφέροντα των μελών της οικογένειας Δουζόγλου. Πληροφορίες και δημοσιεύματα φέρουν την οικογένεια Δουζόγλου να έχει μεγάλη περιουσία στην Λατινική και Βόρειο Αμερική, την οποία μάλιστα απέκτησε πριν ακόμη από την Μπολιβαριανή Επανάσταση.

H Νταϊάνα Κριστίνα Δουζόγλου

Επίσης, στο Καράκας βρίσκεται η εταιρεία Indian Especieras Company Limited, η οποία σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που δίνονται σε ιστοσελίδες από τη Βενεζουέλα, ιδρύθηκε το 1955 από τον Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη με κύριο στόχο την κατασκευή και συσκευασία ειδών όπως σάλτσες και τσάι, καθώς και την αγορά και πώληση των άλλων εγχώριων και εισαγόμενων αγαθών. Πριν από μια δεκαετία, ο «πατριάρχης» της οικογένειας μοίρασε τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων στα παιδιά του.

Ο Διογένης Δουζόγλου-Αντωνιάδης υπήρξε δραστήριο μέλος της ελληνικής κοινότητας, ιδρυτής της Ορθόδοξης Κοινότητας της Βενεζουέλας, ακούραστος σε ό,τι αφορούσε στη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου μεταξύ των ομογενών.

Οι επενδύσεις

Το πρώτο deal έγινε την άνοιξη του 2015, όταν οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βαρδή ανακοίνωσαν τη μεταβίβαση, μέσω πλειστηριασμού, του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι Κηφισίας, του ομώνυμου κτήματος, όπως και των αντίστοιχων δύο σημάτων («hotel Pentelikon», «Κτήμα Πεντελικόν Catering Center») σε σχήμα συμφερόντων του Θεόδωρου Δουζόγλου. Το ακίνητο πέρασε στον έλεγχο του επιχειρηματία, μέσω της Alpha Bank, έναντι υποχρεώσεων ύψους 26 εκατ. ευρώ των προηγούμενων ιδιοκτητών του.

Το δεύτερο μεγάλο deal της οικογένειας Δουζόγλου, που διαθέτει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βενεζουέλα, αφορά στο ιστορικό ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο το οποίο πωλήθηκε για περίπου 17 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία «Αστέρας 2020», συμφερόντων Δουζόγλου, απέκτησε το ξενοδοχείο και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, η αγοραπωλησία υπερέβη κατά 69% την τιμή εκκίνησης ύψους που ήταν δέκα εκατ. ευρώ και είναι, σημαντικά, μεγαλύτερο συγκριτικά με το ύψος αποτίμησης του ακινήτου.

Τις επενδύσεις του στον τουρισμό τις προτιμά ο γνωστός Ελληνο-βενεζουελάνος επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου. Μετά το «Πεντελικόν» της Κηφισιάς, το «Λητώ» της Μυκόνου και την απόκτηση κτηρίου του ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου για να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο, εξαγόρασε και το ξενοδοχείο «Mistral» στον Πειραιά, το οποίο ήταν κλειστό τα τελευταία χρόνια, για να το αναβαθμίσει και να επαναλειτουργήσει.

Στη Μύκονο, επίσης, εταιρείες του Θ. Δουζόγλου φέρονται να έχουν αποκτήσει συγκρότημα που κατείχε η οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου καθώς και άλλη έκταση

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here