Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, στο πλαίσιο στρατηγικής για την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της χώρας που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό του.

Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Στον Οργανισμό έχει παραχωρηθεί από το Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: α) τη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογής των ενδιαφερόμενων μερών και β) τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης πλειοδότη. Στην πρώτη φάση, τα ενδιαφερόμενα μέρη προσκαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Η «σφήνα» της Skyexpress στον ανταγωνισμό και η κίνηση ματ της Aegean

Γιατί ο mr SKY express αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την HotelBrain

Κατά πληροφορίες το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει ήδη ναυτιλιακοί όμιλοι όπως ο ιταλικός Grimaldi, ενώ έντονη κινητικότητα επιδεικνύεται και από την πλευρά του Κρητικού επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου με τον όμιλό του ΙOGR.

Απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζόμενους. Μέσα στην κρίση αγόρασε και δρομολόγησε αεροσκάφη Airbus με ελληνικά ονόματα. Ο όμιλος δραστηριοποιείται στον τομέα των αερομεταφορών, τόσο στην επίγεια εξυπηρέτηση με την SKY serv όσο και με την αεροπορική εταιρεία SKY express, ενώ έχει έντονη παρουσία στον τομέα του τουρισμού, των logistics, της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της παραγωγής, τυποποίησης και της εξαγωγής ελαιόλαδου.

Ο mr Sky Express άνοιξε φτερά για διεθνείς αιθέρες

Στον διαγωνισμό για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ενεργούν οι «Deloitte Business Solutions- Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.» ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, οι «Your Legal Partners- Δρακόπουλος & Βασαλάκης – Αλεξίου Κοσμόπουλος» ως νομικός σύμβουλος, το «Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε.» ως τεχνικός σύμβουλο και η εταιρεία «Port Consultants Rotterdam B.V.» ως εμπορικός σύμβουλος.

Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here