Η σκοτεινή πλευρά του Ελληνικού…

0

Είναι αδιαμφισβήτητη η επιθυμία της κυβέρνησης, να προχωρήσει το μεγάλο, φιλόδοξο και καταλυτικό για την ανάπτυξη, έργο ανάπλασης του Ελληνικού γρήγορα, δίκαια και με οικονομική αποτελεσματικότητα.

Όπως όμως συνήθως συμβαίνει στην Δημοκρατία μας, ο υπερβάλλων ζήλος ορισμένων στελεχών της διοίκησης και η ψευδαίσθηση απόλυτης εξουσίας που αποκτούν με τον καιρό λόγω πολιτικών ισορροπιών, τελικά υπονομεύουν την συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια και κυρίως καθυστερούν την εμπέδωση ενός κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης που αποδεδειγμένα έχει ανάγκη η χώρα μας.

  • Αξίζει να διαβάσει κανείς προσεκτικά, το πολυσέλιδο υπόμνημα της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) η οποία τελικά πήρε την απόφαση να αναστείλει -προσωρινά- την πρόοδο του διεθνή πλειοδοτικού Διαγωνισμού που διενεργεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, μετά την προσφυγή της Hard Rock International.

Χωρίς ακόμη να έχουν ανοιχτεί οι φάκελοι με τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές, χωρίς ακόμη να έχει εξεταστεί πλήρως η πραγματική νομική βάση των ενστάσεων της Hard Rock -η οποία προς το παρόν αντιδικεί όχι με την Mohegan αλλά με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ)-, τα 7 μέλη της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) επισημαίνουν ότι ενδεχομένως κάποιοι να «βιάστηκαν πολύ» για να αποκλείσουν τον ένα από τους δύο διαγωνιζομένους από τη διαδικασία.

Η Ελληνική κυβέρνηση δίνει εξετάσεις στο έργο του Ελληνικού.

  • Όχι μόνο γιατί το ίδιο το έργο είναι εμβληματικό αλλά κυρίως γιατί ολόκληρος ο πλανήτης παρατηρεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να διαπιστώσει ΑΝ επιτέλους στην Ελλάδα έχει αλλάξει το καθεστώς των αυθαίρετων διοικητικών παρεμβάσεων στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ορθώς –ορθότατα- μέχρι σήμερα, τα κυβερνητικά στελέχη απέχουν από κάθε εκδήλωση προτίμησης ή έστω και άποψης για τον διαγωνισμό του καζίνο του Ελληνικού.

Ορθώς αφήνουν ανεπηρέαστο τον υφιστάμενο νομικό και διοικητικό μηχανισμό να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

  • Από την άλλη όμως πλευρά, πρέπει όλοι να προβληματιστούμε αν μπορούμε επιτέλους στην Ελλάδα να έχουμε υγιείς συνθήκες ανταγωνισμού σ’ ένα πρωτάθλημα αξίων χωρίς διαιτητικά λάθη πριν ακόμη την έναρξη του αγώνα

 

{Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ΑΕΠΠ}

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here