Μεγάλες στιγμές θα ζήσουν σήμερα οι μέτοχοι της ΕΥΑΘ στην οδό Αγγελάκη 6, στα κεντρικά  γραφεία της Θεσσαλονίκης.
Από καιρό σας έχει προειδοποιήσει το “Β” ότι στην Γενική Συνέλευση των μετόχων  θα…πέσουν κορμιά καθώς ο ισχυρός μέτοχος μειοψηφίας, η Γαλλική SUEZ, προσέρχεται με δική της ατζέντα και αιτήματα “φωτιά”.
Όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι στα Ελληνικά “νερά” θα ανοίξει, καθώς οι προσεκτικότεροι θα θυμούνται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει σε άσχετο χρόνο (τον Απρίλιο του 2018) την εκτίμηση πως οι κρατικές εταιρείες ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ) έχουν αποτύχει ως προς την λειτουργία τους. Εμφανίζεται λοιπόν ο στρατηγικός επενδυτής που προφανώς θέλει να έχει και σημαντική παρουσία στα διοικητικά της εταιρείας. Από την θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει πως παράλληλα με τους στρατηγικούς επενδυτές, ο σημαντικός ρόλος πρέπει να ανατεθεί σε μία πανίσχυρη εποπτική Αρχή έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως τα “νερά” δεν θα γίνουν αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης των καταναλωτών με τον κίνδυνο να αυξηθούν οι τιμές.
        Το “Β” ειδικότερα όσον αφορά στις εξελίξεις στην ΕΥΑΘ ήταν αυτό, που αποκάλυψε το…όργιο των δεκάδων προσλήψεων (προ έτους ) αλλά και την καθυστερημένη– κατά έναν χρόνο και πλέον- της αντίδραση της Suez.
        Οι εξελίξεις από το μέτωπο της Θεσσαλονίκης, σας διαβεβαιώ θα είναι ραγδαίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here