Η Ολλανδική Invel Real Estate με επικεφαλής τον Κρις Παπαχριστοφόρου , που ήδη κατείχε  ποσοστό 66% επί των μετοχών της «Πανγαία», ασκώντας το δικαίωμα προαίρεσης (call option), μέσω δύο πακέτων στην τιμή των 4,68 ευρώ ανά μετοχή αποκτά πλέον και το 32,6% που ανήκε στον έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας.

Τα δύο πακέτα ήταν ύψους 76,1 εκατ. τεμαχίων και 7,2 εκατ. τεμαχίων. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ως αντίτιμο για το μετοχικό ποσοστό της ΕΤΕ στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ (το οποίο ποσοστό ισοδυναμεί με 83,438,113 μετοχές) ανέρχεται σε  390.824.121 ευρώ.

Η σχετική διαδικασία για την ολοκλήρωση της  αγοράς των μετοχών της ΕΤΕ από τις εταιρίες Invel Real Estate B.V. και CL Hermes Opportunities, L.P., που είχαν ορισθεί από την Invel, όπως είχαμε γράψει στο «Β», αναμενόταν να ολοκληρωθεί ως το τέλος Μάιου

Όπως σας είχαμε ενημερώσει,  στο επενδυτικό σχήμα που θα εξαγόραζε  το ποσοστό μειοψηφίας της Εθνικής, συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα, εκτός από τους μεγάλους θεσμικούς μετόχους της Invel (το αμερικανικό fund Castlelake και το βρετανικό equity fund Coller Capital), κοινοπραξία ευρωπαϊκών, ελληνικών και κυπριακών τραπεζών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here