Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στα 38 εκατ. δολ. εκτιμάται το ύψος της αποζημίωσης που θα κληθεί να καταβάλει η αγορά αεροπορικών ασφαλίσεων λόγω της συντριβής του ελικοπτέρου  που μετέφερε τον Ταϊλανδό δισεκατομμυριούχο Vichai Srivaddhanaprabha, ιδιοκτήτη της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Leicester City.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα έλαβε χώρα το Σάββατο. Και οι πέντε επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, δηλαδή ο Ταϊλανδός μεγιστάνας και δυο συνεργάτες του, ο πιλότος και η σύντροφός του έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού ιστότοπου Insurance Insider, η AIG ήταν η εταιρεία που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη του ελικοπτέρου, με την Lockton σε ρόλο μεσίτη.  Το συμβόλαιο είχε συναφθεί μέσω του βραχίονα της AIG στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Οι χειριστές ελικοπτέρων στη Μ. Βρετανία έχουν υποχρεωτικά ασφάλιση αστικής ευθύνης, ωστόσο η μέγιστη αποζημίωση για αυτόν τον τύπο κάλυψης στη χώρα σπανίως υπερβαίνει τα 50 εκατ. δολ.

Το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν τύπου Augusta Westland AW 169 και είχε κατασκευαστεί δυο χρόνια πριν. Η AIG αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ  η επικοινωνία με την Lockton δεν κατέστη δυνατή.

Ο Vichai Srivaddhanaprabha ήταν ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊλάνδης με περιουσία 3,8 δις.δολαρίων και φήμη γενναιόδωρου δωρητή σε υψηλού προφίλ project στην πατρίδα του και τη Μ. Βρετανία, όπου διέμενε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here