Η επόμενη μέρα για τη χώρα μας και το ασφαλιστικό είναι τα επαγγελματικά ταμεία

από την Έλενα Ερμείδου

Τη συμμετοχή των επαγγελματικών ταμείων στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας προέκρινε ο κ. Δημήτριος Λιάκος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, στην τρίτη ημερίδα διαχείρισης αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων της Πειραιώς Asset Management, αναγνωρίζοντας ότι ανάπτυξη στην οικονομία χωρίς υγιές ασφαλιστικό σύστημα δεν δύναται να υπάρξει.

Ο κ. Δ. Λιάκος αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό στη χώρα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό για την συνεχή βελτίωση του συστήματος.

Τα ΤΕΑ εξήγησε μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση του ασφαλιστικού στην Ελλάδα και ζήτησε να μη γίνονται παρεξηγήσεις και παρερμηνείες σε διάφορες συζητήσεις για την φύση και το ρόλο τους. Τα ΤΕΑ μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους του κεφαλαιοποιητικού συστήματος αν συνδυαστούν με το αναδιανεμητικό σύστημα με τη συμμετοχή των εργοδοτών και εργαζομένων. Μπορούν να ενισχύσουν τις επενδύσεις και την αποταμίευση.

Αποσαφηνίζοντας τον ρόλο των ΤΕΑ, ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος τους είναι συμπληρωματικός στο τομέα της επικουρικής ασφάλισης, συμπληρώνοντας ότι τα ΤΕΑ έχουν παίξει και παίζουν σημαντικό και επιτυχημένο ρόλο στην Ευρωπαϊκή οικονομία και στο εξωτερικό, όπου αυτά εφαρμόζονται.

 

Insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here