Διώχνουν επενδυτές, καθυστερούν επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά ψάχνουν για νέα …θύματα πρόθυμα να επενδύσουν στα ελληνικά Ναυπηγεία…

Η διαβόητη Επιτροπή Εξέτασης Ενδικοφανών Προσφυγών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας απέρριψε την αίτηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά ( δηλαδή της COSCO) να λάβει άδεια λειτουργίας ναυπηγείου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Η απόφαση της ΕΕΕΠ της ΓΓ Βιομηχανίας, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία 9 προς 1.

Η Επιτροπή επικαλέσθηκε τον νόμο που απαγορεύει την έκδοση νέων αδειών για βιομηχανίες βαριάς όχλησης. Ωστόσο πρόσφατα έχουν δοθεί άδειες λειτουργίας για τα παρακείμενα ναυπηγεία στο Πέραμα και στην Ελευσίνα, ενώ ήδη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

Η διοίκηση του ΟΛΠ έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά πρόκειται για μια διαδικασία που ενδεχομένως κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της COSCO εκτιμούν ότι ίσως είναι καλύτερο να μην προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας μολονότι οι νομικοί τους σύμβουλοι εκτιμούν ότι αν προσφύγουν, θα δικαιωθούν.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα ναυπηγεία Ελευσίνας, για τα οποία το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει να εκκινήσει τη διαδικασία «αλλαγής» ιδιοκτησίας και προσέλκυσης νέων επενδυτών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν αποταθεί σε Έλληνες εφοπλιστές, χωρίς όμως να βρουν θερμή ανταπόκριση.

Πρόσφατα μάλιστα πραγματοποιήθηκε μια νέα συνάντηση στελεχών της κυβέρνησης με στελέχη της COSCO. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι Κινέζοι της COSCO, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες και με τέτοιου είδους αποφάσεις από τη δημόσια διοίκηση, δεν έχουν ενδιαφέρον εμπλοκής στο ζήτημα των ναυπηγείων Ελευσίνας…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here