Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία οικονομικής βοήθειας των πληγέντων, η οποία υλοποιήθηκε σε τρία στάδια:

  • Την υποβολή των αιτημάτων
  • αξιολόγηση και
  • καταβολή των ενισχύσεων

Ειδικότερα, κατατέθηκαν 140 αιτήματα βοήθειας, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε σε ιδιώτες και νοικοκυριά. Στη διάρκεια της υποδοχής των αιτημάτων, εκπρόσωποι του ΣΕΒ επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές, πιστοποιώντας τις καταστροφές στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον και τις ιδιωτικές περιουσίες. Στη συνέχεια, κατεγράφησαν βάσει δικαιολογητικών (αυτοψία Πυροσβεστικής, Υπουργείου Υποδομών και Δήμων) οι ζημιές και οι απώλειες και αναπτύχθηκε μεθοδολογία για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου έκρινε ως πλέον πρόσφορη λύση, την απευθείας οικονομική ενίσχυση οικογενειών. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί οικονομικές ενισχύσεις για 94 οικογένειες, ενώ ο τελικός αριθμός των αποδεκτών αναμένεται να φτάσει έως το τέλος Νοεμβρίου σε 130 οικογένειες. Το ποσό ενίσχυσης ανέρχεται έως 5.000€ ανά οικογένεια.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒ, υλοποιήθηκε παράλληλα με τη μεγάλη προσφορά οικονομικής και υλικής υποστήριξης  στους πληγέντες που, ήδη, έχουν αναλάβει και υλοποιούν  επιχειρήσεις–μέλη του ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα, οι εταιρίες–μέλη του Συνδέσμου διέθεσαν συνολικά το ποσό των 400.000 ευρώ, στις οικογένειες των πυρόπληκτων, μέσω της δράσης του ΣΕΒ. Τα σημαντικότερα ποσά καταβλήθηκαν από τις εξής επιχειρήσεις:

–    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.:                             100.000€

–    QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:                          50.000€

–    OMΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ:                              30.000€

–    CHIPITA A.E:                                         30.000€

–    ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ

ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:             30.000€

–    ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.:                   20.000€

–    ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.:                                         20.000€

–    ΟΤΕ GLOBE (ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ):                 20.000€

–    HUAWEI ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Α.Ε:                20.000€

–    ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ:                                    15.000€

 

Ενώ με μικρότερα ποσά, συνέβαλαν οι εταιρίες:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕUROBANK, GOLDAIR HANDLING SA, METRO AEBE, ΠΥΛΩΝΕΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., SWISSPORT HELLAS SUD S.A., ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε., CORAL A.E., SHELL&MOH A.E., ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΣ Γ. ΑΒΕΕ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Ι&Σ. Α.Ε., PRICEWATERWOUSECOOPERS, UPSTREAM A.E.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ελπίζω η μικρή αυτή προσφορά του ΣΕΒ, να κάνει λίγο πιο εύκολη τη καθημερινότητά των οικογενειών που βίωσαν την τεράστια αυτή καταστροφή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΕΒ για τη στήριξη των  πυρόπληκτων της Αττικής.  Το έπραξαν με ειλικρινή διάθεση προσφοράς και παράλληλα με τις δικές τους δράσεις στήριξης των κατοίκων της περιοχής.  Ελπίζω το παράδειγμά τους να βρει κι άλλους μιμητές.  Ευχαριστώ, επίσης, θερμά τον Τομέα Μελών και Εκδηλώσεων του ΣΕΒ  για την ευθύνη και την ευαισθησία που επέδειξε στη διαχείριση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς και την εταιρία “ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ” για την υποστήριξη στην επεξεργασία των αιτημάτων.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here