Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος τόνισε ότι «το θέμα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων πρέπει να ξεκαθαρίσει στο ΣτΕ γιατί με απόφαση του 2015 ορίζεται ότι μόνο όσοι είχαν καταθέσει προσφυγές θα πληρωθούν.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «έχουν ξεπεράσει τις 350.000 οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ. Αλλά και να μην κάνουν αιτήσεις οι συνταξιούχοι, θα κάνουμε ειδικό νόμο και θα λάβουν αυτά τα χρήματα όλοι σε περίπτωση μιας νέας απόφασης του ΣτΕ».

Διευκρίνισε ότι «δεν είναι ζήτημα της δικής μας επιθυμίας να μην καταβληθούν αυτά τα ποσά, δεν τα κόψαμε εμείς. Και πρέπει και οι δικαστές όταν παίρνουν μια απόφαση να βλέπουν και το μετά».

Για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων από 1 Ιανουαρίου 2019. ο κ. Πετρόπουλος επικαλέστηκε και τη μελέτη της Eurobank που λέει ότι «ένα ευρώ που αφαιρείται από τις συντάξεις αφαιρεί άλλο 1,5 ευρώ από την οικονομία» και πρόσθεσε ότι «η Κομισιόν ενέκρινε την κατεύθυνση της δικής μας πολιτικής καθώς υπολογίζει ότι αν δεν περικοπούν οι συντάξεις θα τονωθεί η ανάπτυξη». Τόνισε ότι «υπογράφηκε το μέτρο υπό τον όρο ότι θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του ΔΝΤ που επέβαλε αυτόν τον όρο για να κλείσουμε την γ’ αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω. Όμως, διαψεύσαμε την πρόβλεψη του ΔΝΤ ως προς τα πλεονάσματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here