Γράφει η «ξενοδόχος»
Οι κάτοικοι του Αντιρρίου θέλουν ξενοδοχείο, ωστόσο επενδυτής δε φαίνεται να βρίσκεται για τουριστική χρήση, οπότε η έκταση που παραμένει αναξιοποίητη εδώ και μια δεκαπενταετία οδεύει πιθανότατα για τη δημιουργία χώρων logistics.
Αυτό τουλάχιστον έχει φανεί, όπως όλα δείχνουν, από τις επαφές που είχαν το προηγούμενο διάστημα οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο προκήρυξε χθες για πρώτη φορά το διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό. Προσπάθειες αξιοποίησης είχαν γίνει και προ ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο δεν φαίνεται να καρποφόρησαν. Από την πλευρά τους οι φορείς της περιοχής θα ήθελαν να δημιουργηθεί στην παραθαλάσσια έκταση ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, ώστε να τονωθεί και η τουριστική κίνηση, ωστόσο η περιοχή δεν φαίνεται ότι προσφέρεται για …υψηλές αποδόσεις και επιδόσεις. Αντίθετα, φαίνεται ότι είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα πέριξ για χώρους logistics.
Όσον αφορά τώρα το ακίνητο, πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο στον οικισμό του Αντιρρίου πλησίον της απόληξης της καλωδιωτής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (Γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης”). Το ακίνητο αποτελείται από τέσσερα επιμέρους τμήματα και χρησίμευσε στο παρελθόν ως κύριος εργοταξιακός χώρος κατασκευής της Γέφυρας. Σε δύο τμήματα του έχουν διαμορφωθεί τεχνητές προβλήτες.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ακινήτου είναι η θέση του στο κέντρο ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού-διαμετακομιστικού κόμβου που συνδέει την Πελοπόννησο με τη Δυτική Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο καθώς και με την υπόλοιπη Ευρώπη, αφού οι λιμένες της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αποτελούν κύριες πύλες της Ελλάδας προς τη Δυτική Ευρώπη, το εκτεταμένο θαλάσσιο μέτωπο του καθώς και το μέγεθος του.
- «Το ακίνητο βρίσκεται επί της Ιονίας Οδού σε κομβικό σημείο για οδικές μεταφορές και ιδιαίτερα προνομιούχο για την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μεταφορών. Η σύνδεση με την Ιονία Οδό είναι άμεση. Το ακίνητο απέχει 211χλμ από Αθήνα, 15χλμ από την Πάτρα, 205χλμ από Ιωάννινα».