Η ισπανική τράπεζα στοχεύει να εστιάσει περισσότερο στις αναδυόμενες οικονομίες, μειώνοντας παράλληλα το κόστος στις ώριμες αγορές στην Ευρώπη. Για να το πετύχει αυτό προχώρησε σε πρόταση για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου των δραστηριοτήτων της στο Μεξικό μέσω μιας συμφωνίας ύψους 2,6 δισ προκειμένου να επωφεληθεί από τις υψηλότερες αποδόσεις από τη Λατινική Αμερική.

Οι τράπεζες στην Ευρώπη προσπαθούν να μειώσουν το κόστος για να αντισταθμίσουν τη συρρίκνωση των περιθωρίων από τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια στην ευρωζώνη.

Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι στο Μεξικό, το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 8,25%, που είναι το υψηλότερο από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η συμφωνία για τις δραστηριότητες στο Μεξικό θα φέρει επίσης τη Santander σε ευθεία αντιπαράθεση με την ισπανική δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα, BBVA, η οποία αποκομίζει το 40% των κερδών της από το Μεξικό.

Το Μεξικό πέρυσι αντιστοιχούσε στο 8% των κερδών της τράπεζας, και είναι μια εξαιρετικά κερδοφόρα αγορά όπου η τράπεζα έχει θέσει μεσοπρόθεσμο στόχο την υποκείμενη απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, στο 19%-21%.

Ο οικονομικός διευθυντής της Santander, Jose Antonio Garcia, δήλωσε στους αναλυτές πως η τράπεζα είναι βέβαιη για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές στο Μεξικό.

“Βλέπουμε πως αυτό είναι μια ευκαιρία για την αύξηση της έκθεσής μας στο Μεξικό”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here