Στρατηγική επένδυση ύψους, περίπου, 400 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) Ebury, η οποία έχει παρουσία και στην Αθήνα, ανακοίνωσε η τράπεζα Banco Santander.

Η επένδυση εξαγοράς του 50,1% της Ebury, κορυφαίας fintech εταιρείας στον χώρο του συναλλάγματος και των διεθνών πληρωμών για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, «είναι σε απόλυτη αρμονία με την ψηφιακή στρατηγική της Santander να επιταχύνει την ανάπτυξή της μέσω νέων συνεργασιών» όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ebury, η οποία, με έδρα το Λονδίνο, δραστηριοποιείται σε 19 χώρες και 140 νομίσματα και αναπτύσσεται με 50% ρυθμό ανάπτυξης ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια.

Από το 2017 η Ebury διαθέτει γραφείο στην Αθήνα και είναι η πρώτη εταιρία του είδους της που επέλεξε την Ελλάδα στο πλαίσιο της διεθνούς της ανάπτυξης. Η δε Santander, εξυπηρετεί πάνω από 4 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 200.000 δραστηριοποιούνται διεθνώς.

 

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Santander θα εξαγοράσει το 50,1% της Ebury, έναντι 350 εκατ. στερλινών (περίπου 400 εκατ. ευρώ), εκ των οποίων τα 70 εκατ. στερλίνες (περίπου 80 εκατ. ευρώ) θα είναι μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της Ebury σε νέες αγορές, όπως τη Λατινική Αμερική και την Ασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here