Γράφει η «ξενοδόχος»

Κρήτη, Κέρκυρα αλλά και Χαλκιδική στην Ελλάδα, Μαρμπέγια, Μαγιόρκα και Αλγκάρβε σε Ισπανία και Πορτογαλία θα υποδεχθούν τις νέες επενδύσεις του ομίλου Sani/ Ikos για την επόμενη τετραετία με το συνολικό νούμερο να ξεπερνά το μισό δισ. ευρώ και να διαμορφώνεται, για την ακρίβεια στα 520 εκατ. ευρώ.

Πως θα αξιοποιήσει η  Sani/ Ikos τα χρήματα από το ομόλογο των 300 εκατ.

Ο όμιλος, τη διοίκηση του οποίου ασκούν ως co-managing partners οι κ.κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με την στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων  (Oaktree Capital, Goldman Sachs, Hermes GPE, Moonstone Investments, Florac) ανακοίνωσε χθές το νέο εγχείρημα στην Κρήτη: Το νέο Ikos Kissamos, είναι μία επένδυση που θα φτάσει τα 125 εκατ. ευρώ, με την έναρξη λειτουργίας του resort να αναμένεται το Μάιο του 2025 στην ιδιόκτητη έκταση άνω των 200 στρεμμάτων, δημιουργώντας πάνω από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Sani/Ikos: Επενδύει 125 εκατ. ευρώ για το ποδαρικό στην Κρήτη

Ωστόσο έχουν ενδιαφέρον και οι λοιπές επενδύσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και ειδικότερα:

-Στα 125 εκατ. ευρώ επίσης αντιστοιχεί η επένδυση για το νέο Ikos Odisia στην Κέρκυρα, στο πρώην Club Med, που θα λειτουργήσει με την αρχή της τουριστικής σεζόν του 2023.

-Στη Χαλκιδική στο υφιστάμενο Porto Sani πραγματοποιηθούν επενδύσεις 13 εκατ. ευρώ για 50 νέες σουίτες, δύο εστιατόρια, εξωτερικές πισίνες και νέους χώρους για τα παιδιά.

-Εκτός Ελλάδος, τον Αύγουστο του 2021 η Sani/Ikos προχώρησε σε συμφωνία με τον ισπανικό όμιλο Roxa για την εξαγορά του Blau Porto Petro στη Μαγιόρκα, με στόχο την αναβάθμισή του σε πολυτελές resort πέντε αστέρων, που θα λειτουργήσει το Μάιο  2023 υπό την επωνυμία Ikos Porto Petro, μετά από επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

-Στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, θα υλοποιηθεί επένδυση 140 εκατ. ευρώ, μετά την απόκτηση του Alfamar Beach Resort, όπου ο όμιλος θα λειτουργήσει το Μάιο του 2024 το νέο Ikos Cortesia, μετά από πλήρη ανακατασκευή και επέκταση.

-Περαιτέρω επέκταση σχεδιάζεται στο Ikos Andalusia που λειτούργησε φέτος στη Μαρμπέγια, όπου θα προστεθούν 19 νέες πολυτελείς βίλες και σουίτες, καθώς επίσης επιπλέον πισίνες και εστιατόρια έως το 2023 με επένδυση 17 εκατ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here