Γράφει η «ξενοδόχος»

Mπορεί ο τουρισμός να αναζητεί ακόμη τα πατήματά του λόγω της πανδημίας και να συνεχίζει να βιώνει συνθήκες αβεβαιότητας, οι μεγάλοι παίκτες ωστόσο συνεχίζουν στο δρόμο που είχαν χαράξει προ κορωνοϊού έχοντας ήδη δρομολογήσει νέες επενδύσεις.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Sani/Ikos, που όπως έγινε γνωστό χθές δρομολογεί την έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ, προ πανδημίας ήταν στα 500 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της περαιτέρω επέκτασης του ομίλου εκτός Ελλάδος για τα πολύ επιτυχημένα Ikos Resorts, το ‘’διεθνές brand με το ελληνικό DNA’’, όπως συστήνεται η αλυσίδα.

Με βάση αυτό θα προχωρήσει τώρα ο όμιλος σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Το  2021 για τον όμιλο σηματοδοτεί τη λειτουργία για πρώτη φορά του brand στην Ισπανία, μετά την ολοκλήρωση του Ιkos Andalusia στην Μαρμπέγια, το οποίο άνοιξε μέσα στο Μάιο. Επιπλέον, ο όμιλος έχει αποκτήσει κι άλλα ακίνητα στην Ισπανία και την Πορτογαλία, στη Μαγιόρκα και στο Αλγκάρβε, όπου προχωρά αυτή την περίοδο με το κομμάτι των αδειοδοτήσεων. Αρα έχει τρείς ιδιοκτησίες ήδη στο εξωτερικό και τέσσερα Ikos Resorts που ήδη λειτουργούν εντός συνόρων.

  • «Ωστόσο ήδη επεκτεινόμαστε περαιτέρω στην Ελλάδα, στην Κέρκυρα και την Κρήτη και είμαστε πολύ αισιόδοξοι», ανέφερε πρίν από λίγο καιρό ο CEO του ομίλου Sani/ Ikos κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος τώρα διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της φετινής, επίσης πολύ δύσκολης χρονιάς.

Ο κ. Ανδρεάδης πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Αγγλίας για κατάργηση της καραντίνας των εμβολιασμένων επισκεπτών στην χώρα μας και παρά την έξαρση των κρουσμάτων σε όλη την ΕΕ, εκτιμά τώρα ότι τα τουριστικά έσοδα του 2021 ότι θα φθάσουν στο 50% των εσόδων του 2019 δηλαδή στα 9 δισ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι ειδικά οι πεντάστερες αλυσίδες φαίνεται ότι διατηρούν το προβάδισμα στις προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού λόγω υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, μεγαλύτερης ιδιωτικότητας αλλά και κυρίως της τάσης της πανδημίας που θέλει τους ταξιδιώτες να ‘’διψούν’’ για μία αναβαθμισμένη συνολικά εμπειρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here