Είναι γνωστός για τον μοναδικό τρόπο που ρίχνει το αλάτι στα κρέατά του. Το στιλ του εκκεντρικού αρχιμάγειρα Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός ως Salt Bae μιμήθηκαν χιλιάδες αστέρες του Χόλυγουντ, ποδοσφαιριστές και άλλοι αθλητές.

Στα εστιατόριά του έχουν γευματίσει χιλιάδες προσωπικότητες από το διεθνές τζετ σετ και όλοι περίμεναν πως οι επιχειρήσεις του θα ήταν αν μη τι άλλο προσοδοφόρες.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι. Η πτώση της τουρκικής λίρας έφερε μπαράζ εξελίξεων, με τον Τούρκο συν-ιδιοκτήτη της αλυσίδας steakhouse Nusr-Et, να «ακροβατεί» μεταξύ κέρδους και… λουκέτου, όντας έντονα προβληματισμένος για το μέλλον της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο σεφ και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, δηλαδή ο δισεκατομμυριούχος Ferit Sahenk και ο Mithat Erdem, εξετάζουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν μερίδιο των δραστηριοτήτων τους, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι έντονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η D.ream Group (Dogus Restaurants Entertainment & Management) του Sahenk κατέχει το 96% των μετοχών της εταιρείας και το υπόλοιπο 4% ανήκει στους δύο εναπομείναντες. H Dogus λοιπόν έχει εισέλθει σε μια εξαιρετικά ασταθή περίοδο συμπαρασυρόμενη από την τπώση της λίρας, καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αποπληρώσει δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα.

Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείει να «ρευστοποιήσει» περιουσία 800 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων – ενδεχομένως και επιχειρήσεων της Nusr-et.

Oι μέτοχοι βρίσκονται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις, ενώ αναλυτές θεωρούν πως η αποτίμηση της εταιρείας, θα μπορούσε να αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο δολ.

Στην Ελλάδα, ο Salt Bae και ο όμιλος δραστηριοποιείται στη Μύκονο, με ένα εστιατόριο, το οποίο μάλιστα είχε κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα το καλοκαίρι λόγω φορολογικών παραβάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here