Καταδικάσθηκε τελεσίδικα από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Θωμάς Λιακουνάκος, μεγαλομέτοχος και επί σειρά ετών πρόεδρος της «ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» και η Μαργαρίτα Αλαμάνου, μέτοχος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ».

Η υπόθεση εκδικάσθηκε, μετά από έφεση που είχαν ασκήσει οι καταδικασθέντες κατά της πρωτόδικης απόφασης, μετά από μήνυση εργαζομένων και μηνυτήρια αναφορά του ΣΕΠΕ.

Το δικαστήριο και στον δεύτερο βαθμό απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι δεν είναι πλέον μέλη του διοικητικού συμβουλίου και επομένως δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Στον Θωμά Λιακουνάκο επιβλήθηκε ποινή 147 μηνών και στη Μαργαρίτα Αλαμάνου φυλάκιση 90 μηνών.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της δίκης, που «δικαιώνει τον αγώνα των συναδέλφων μας για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων». Παράλληλα σημειώνει ότι όλο αυτό το διάστημα τα μέλη του δ.σ. καθώς και η Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των εργαζομένων του «ΚΕΡΔΟΥΣ» για τη δικαίωσή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here